Zwembad schoonmaken

Een zwembad schoonhouden is essentieel voor een gezonde duikervaring. Hoewel het schoonmaken van het zwembad relatief eenvoudig is, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het zwembad op een veilige manier worden schoongemaakt. Hieronder staan verschillende stappen die je moet volgen om je zwembad schoon te houden.

Stap 1 – Filters schoonmaken

Uw eerste stap in het schoonmaken van uw zwembad is het schoonmaken van de filtratie-installatie. Reinig de filtersystemen minstens twee keer per jaar om een continue vooruitgang te bereiken in waterkwaliteit. Gebruik af en toe een afvalwaterstofzuiger om moeilijk bereikbare gebieden te reinigen. Controleer ook of het filter behoorlijk is afgesteld. Als het te strak staat, verhoogt u de druk en, als het te los staat, verlaagt u de druk. Als u nog vragen heeft over filters, kunt u contact opnemen met een stofzuiger voor meer informatie.

Stap 2 – Verwijder vuil

Reinig de zwembadwanden en de bodem van de container met een stofzuiger of een reinigingsborstel. Verwijder ook eventuele andere vuiligheid of stof, zoals bladeren, takken of andere objecten. Laat al het vuil en al het water dat je verwijdert weglopen via de filterinstallatie. U kunt ook een zwembadnet gebruiken om opheldering te krijgen.

Stap 3 – Redox stabilisator toevoegen

Gebruik een redox stabilisator om het water in je zwembad te desinfecteren. Redox stabilisatie is een alternatieve methode voor het gebruik van chloor als een waterbehandeling. Het wordt meestal toegevoegd aan het zwembadwater om enkele seconden tot een paar minuten te desinfecteren. U kunt uw lokale zwembadwinkel bellen voor advies over wat voor soort redox stabilisator het beste voor uw zwembad is.

Stap 4 – pH-waarde veranderen als nodig

Controleer goed de pH-waarde van het zwembad. De ideale pH-waarde ligt tussen 7,2 en 7,6. Als de pH-waarde onder de 7,2 is, voeg dan pH-verhoger toe aan het zwembad. Als de pH-waarde boven de 7,6 is, voeg dan pH-verlager toe. Uw plaatselijke zwembadwinkel heeft pH-adjusters waar u uit kunt kiezen.

Stap 5 – Chloor toevoegen

Als u geen redox stabilisator gebruikt, voeg dan chloor toe aan het zwembadwater en laat het dan staan. Normaal gesproken is de ideale chloorgehalte 0,5-1,0 partijen per miljoen. U kunt meetstokken of een testkit gebruiken om de chloorwaarden in uw zwembad te controleren. Als het chloor gehalte lager is dan 0,5 ppm, voeg enkele druppels chloor toe om het water weer te desinfecteren.

Stap 6 – Weekly Maintenance

Ten slotte moet je wekelijks onderhoud uitvoeren aan je zwembad. Zorg ervoor dat er geen vuil of bladeren in het water komen door regelmatig het zwembad te zuigen. Controleer ook of de filterstofzuiger, de pomp en de motor correct zijn aangesloten. Controleer de chemische balans van de pH-waarde en controleer visueel of er algen of andere vuildeeltjes aanwezig zijn in het water.

Kortom, het schoonmaken van het zwembad is eenvoudig, maar vereist wel regelmatig onderhoud en aandacht. Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw zwembad schoon en veilig is, zodat u maximaal plezier kunt beleven bij het zwemmen.

Plaats een reactie