Zwembad Filter Schoonmaken

Klaar om je zwembadfilter te reinigen? Dit is waarschijnlijk niet uw favoriete klus, maar zeker een die nodig is om het zwembadwater vrij te houden van algen, vuil, bacteriën, etc. Voordat een zwembadfilter wordt gereinigd, wordt aanbevolen om de filters op de filterpompen te vervangen. Als uw zwembadfilter wordt blootgesteld aan zand, klei, vuil of ander materiaal, kunnen verstoppingen optreden die de werking van het aquatisch systeem beïnvloeden.

Zwembadfilter reinigen

Voordat u begint met het schoonmaken, dient u alle afzettingen van het filter voorzichtig te verwijderen. Dit kan gedaan worden door krachtig water af te voeren. Als het afval tijdens het reinigen blijft plakken, kunt u de aanbevolen filterreiniger gebruiken. Hierna dient het filter te worden gespoeld met schoon water. Nadat het filter is gereinigd, moet het filter worden gedroogd met een zachte doek. Hierdoor zullen geen waterresiduen achterblijven in het filter. Als uw filter is gemaakt van chemische weefsels, dient u de fabrikanten-aanwijzingen te volgen.

Filter schoonmaken doe je zo

Stap 1: Breng de filterpomp naar het espringomgeving. Vergeet niet om stijl te gebruiken of om uw filter buiten te zetten als u het schoonmaakmiddel aanbrengt. Laat de pomp aan bij het reinigen.

Stap 2: Haal het filter uit de filtertank om het te reinigen. Leg het filter op een droge, platte oppervlak. Gebruik een filterreiniger om het filter uit te spoelen. Gebruik een warmwaterstraal om het filter schoon te maken. Veeg of veeg het vuil weg met een zachte handdoek. Begin niet met schuren of krassen te verwijderen, dit kan het filter beschadigen. Herhaal deze stappen tot het filter grondig is uitgespoeld.

Stap 3: Zet het filter terug in de filtertank. Laat de pomp naar behoren werken. Controleer of het filter goed werkt en of er geen lucht uit de leidingen komt. Zorg ervoor dat de pomp volgens de aanwijzingen van de fabrikant wordt afgesteld.

Stap 4: Test het zwembadwater met een zwembadtestset. Hiermee controleert u of het water in balans is. Dit garandeert dat uw filter optimaal presteert en alle bacteriën en ander vuil effectief worden bestreden.

Hou de levensduur van je filter in de gaten

Als uw filter de juiste reinigingsprocedures volgt, kunnen de prestaties ervan langer worden. Een goed onderhouden filter is erg belangrijk zodat het zwembadwater schoon en helder blijft. De levensduur van uw filter hangt af van de hardheid van het water in het zwembad en de hoeveelheid vuil dat wordt gevangen. Als de levensduur van het filter wordt verminderd, of als er andere problemen optreden, dienen er onmiddellijk maatregelen te worden genomen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het filter regelmatig wordt gereinigd, ongeveer eens per week. Bovendien dienen filters om de paar maanden afhankelijk van de hoeveelheid gebruik van het zwembad te worden vervangen. Als de filters niet regelmatig worden vervangen of als er geen goed onderhoud wordt gepleegd, kan er schade aan het zwembadfilter optreden.

Conclusie:

Het regelmatig schoonmaken van het zwembadfilter is belangrijk. Het schoonmaken van een zwembadfilter draagt ​​bij aan een betere prestatie en waterkwaliteit. Als de filters goed worden onderhouden, wordt de levensduur verlengd en kunnen problemen worden voorkomen. In sommige gevallen kunnen de filters moeten worden vervangen als er te veel schade is ontstaan. Maar met regelmatig schoonmaken en onderhoud kun je ervoor zorgen dat je filter langer meegaat.

Plaats een reactie