Zwart toilet schoonmaken

Een zwart toilet, het is een luxe uitstraling in elke badkamer. Hoewel het een statische uitstraling en een chique sfeer geeft, is het ook extra moeilijk schoon te houden. Het schoonhouden van een zwart toilet vereist de juiste materialen, technieken en voorbereiding.

Hoe het zwart toilet schoon te maken?

Het eerste dat u moet zorgen alvorens te beginnen met schoonmaken is dat u een luchtige, schone plaats hebt om te werken. Zet de afzuigkap aan als er een is, of open de ramen om de ruimte te luchten. Draag plastic handschoenen om je handen te beschermen tegen chemische stoffen en gemorste vloeistoffen. Breng jezelf bij met de juiste materialen voor deze klus. De volgende producten die je nodig hebt: toiletreiniger, borstel, spons, glasreiniger, desinfecteermiddel, schone doeken, schuurspons, scrubber, stofzuiger en kan met warm water.

Stap 1: Reinig het vieze oppervlak

Gebruik een toiletreiniger of een desinfecterend middel om het oppervlak van het toilet schoon te maken. Spuit het oppervlak ruim rondom goed aan, laat het even intrekken en veeg het dan schoon met een zachte doek. Maak de zichtbare gebieden schoon met een steriele spons, het beste is om hier schoon water voor te gebruiken. Veeg tot slot het toilet af met een schone, droge doek. De toiletrand moet ook goed schoongemaakt worden. Gebruik een speciale toiletborstel om dit te doen.

Stap 2: Reinig het zwarte oppervlak

Maak het zwarte oppervlak schoon met een glasreiniger en een stofzuiger. Zorg ervoor dat je de stofzuiger uit de buurt houdt van het zwarte oppervlak om te voorkomen dat er stof wordt opgezogen. Gebruik een zachte doek of een schuurspons om het oppervlak schoon te maken. Spoel het oppervlak af met warm water en maak het droog met een doek.

Stap 3: Reinig de buitenkant van het toilet

Reinig de buitenkant van het toilet met een desinfecterend middel. Gebruik een glas- of metaalreiniger om de buitenkant te reinigen en veeg dan af met een schone doek. Maak de randen en de achterkant van het toilet schoon met een vochtige doek. Verwijder vuil met een schuurspons of een schrobber en spoel het af met warm water.

Stap 4: Maak het zwarte oppervlak opnieuw glanzend

Het is belangrijk om het zwarte oppervlak regelmatig op te poetsen om het glanzend te houden. Gebruik een speciaal voor deze klus bedoelde polijstdoek voor beste resultaten. Veel mensen gebruiken ook een speciale vloeibare luchtpolijst ter verbetering van de glans. Gebruik eventueel een luchtpolijstwit om de randen, de hoeken en de achterkant van het toilet schoon te maken en het een gladde, stralende uitstraling te geven.

Stap 5: Schoonmaken en preventief onderhoud.

Het schoonmaken van een zwart toilet vereist veel voorbereiding en werk. Om ervoor te zorgen dat het toilet lange tijd schoon en krasvrij blijft, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden en te reinigen. Maak regelmatig de buitenkant van het toilet schoon met een desinfecteermiddel en een schone doek. Gebruik een luchtpolijstdoek om het zwarte oppervlak regelmatig op te poetsen. Zorg ervoor dat de randen en de hoeken schoon blijven met een vochtige doek en gebruik eventueel een stofzuiger om het zwarte oppervlak schoon te houden.

Plaats een reactie