Zwart granieten aanrechtblad schoonmaken

Als u op zoek bent naar een stoer en sterk natuursteenoppervlak, dan biedt een granieten aanrechtblad de vereiste duurzaamheid. Zwart granieten aanrechtbladen, die vaak worden gebruikt om de moderne stijl van luxe keukens af te maken, zijn ook erg onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden. Zwarte granieten aanrechtbladen hoeven niet regelmatig te worden gereinigd, maar zijn het meest optimaal wanneer ze op een goede manier worden schoongemaakt. In dit artikel leert u hoe u een zwart granieten aanrechtblad op de juiste manier schoonmaakt, waarmee de levensduur ervan verlengd en de kwaliteit bewaard wordt.

Stappen voor het schoonmaken van Zwart granieten aanrechtblad

Schoonmaken van een zwart granieten aanrechtblad is simpel. U hebt slechts wat warm water, een zachte, vochtige doek en een neutrale pH-schaalreiniger nodig. Zorg ervoor dat u een product kiest dat geen enzymen, fluorkoolstof of ammoniak bevat, omdat deze schadelijk zouden kunnen zijn voor het oppervlak. Gebruik nooit scherpe en agressieve schoonmaakmiddelen zoals schuurmiddelen of staalwol, aangezien dit het oppervlak kan beschadigen.

Begin de schoonmaak door het aanrechtblad stofvrij te maken met een stofzuiger, een dweil of een plumeau. Gebruik vervolgens 1 eetlepel neutrale pH-schaalreiniger op 1 liter water en meng dit in een emmer. Zorg ervoor dat de doek die u daarna gebruikt om het oppervlak te reinigen, alleen licht vochtig is. Wuif vervolgens het oppervlak met de emmer en doek om alles schoon te maken. Spoel tenslotte het oppervlak grondig af met schoon water en veeg het droog met een zachte, schone doek.

Tips voor het verwijderen van vlekken

Hoewel zwart graniet zeer duurzaam is en behoorlijk bestand tegen vlekken, is het altijd beter om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Zwart graniet is kwetsbaar voor kalkaanslag, dat is waarom het regelmatig veegbaar moet worden gemaakt met een vochtige doek. Verwijder vervolgens kleine vlekken met een doek gedrenkt in warm water. Kalkaanslag en andere moeilijke vlekken kunnen worden verwijderd met een zachte die bijna kletsnat is en wat specifieke granietreiniger. Breng deze aan op een droge doek en plaats deze vervolgens op de vlek. Laat het schoonmaakmiddel een paar minuten intrekken en wrijf het daarna uit met een katoenen doek. Afhankelijk van de vlekken, zou het nodig kunnen zijn om het schoonmaakproces herhaaldelijk te herhalen.

Tips om de levensduur van Zwart granieten aanrechtblad te verlengen

Hoewel zwart granieteen aanrechtbladen lange tijd mooi en glanzend kunnen blijven met normaal gebruik, zijn er een paar tips die u kunt volgen om de levensduur te verlengen. De eerste is door het regelmatig schoon te maken. Gebruik voor dit doel een stofzuiger of een microvezeldoek, stop de ontvetting en plaats niet te veel water rond het oppervlak. Vermijd bovendien het gebruik van scherpe en allergische schoonmaakmiddelen. Daarnaast kan het soms nodig zijn om het oppervlak af te dekken met een stevige klei, waarmee het oppervlak wordt beschermd tegen verkleuringen of vlekken.

Granieten aanrechtbladen zijn kostbare investeringen. Door het met zorg schoon te maken en te onderhouden, zullen ze veel langer mooi en functioneel blijven. Volg de bovenstaande stappen en tips voor het schoonmaken en onderhouden van delen uw zwart granieten aanrechtblad. Het gevolg is dat uw natuursteenoppervlak u in staat stelt om vele jaren te genieten van een smetteloos glimmend natuursteenoppervlak.

Plaats een reactie