Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater

Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te installeren op je huis, zal je jouw zonnepanelen op de juiste manier moeten schoonmaken om de effectiviteit ervan te behouden. Deze panelen worden door de UV-stralen uit de zon, wind en erosie vervuiling geconfronteerd. Dit kan de werking ervan verminderen als je niet regelmatig schoonmaakt. Maar hoe moet je zonnepanelen schoonmaken met kraanwater? Hieronder geven we je tips.

Het juiste schoonmaakmiddel

Voordat je begint met het schoonmaken van je panelen, is het belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Als je met dierlijke schoonmaakmiddelen werkt, kunnen er sterke chemicaliën in staan die je zonnepanelen kunnen beschadigen. En als je met chemicaliën werkt, vergeet dan niet om handschoenen te dragen zodat je je huid niet beschadigd. We raden aan om een milde, biologische schoonmaakoplossing te gebruiken. Test het schoonmaakmiddel eerst op een klein stukje voordat je het op het hele paneel aanbrengt, en let erop dat je het schoonmaakmiddel niet op het paneel laat staan om de kans op schade te verkleinen.

Hoe voer je het schoonmaakproces uit met kraanwater?

Vanuit het perspectief van het milieu is kraanwater het beste om je zonnepanelen mee schoon te maken. Natuurlijk is het ook het goedkoopst. Je hoeft dan alleen maar wat warme water in een emmer te doen. Gebruik voor het beste resultaat een microvezeldoek of een schuimspons, die geen krassen op je zonnepanelen maken. Spoel vooral je panelen grondig met koud water om eventuele stukjes stof en alg te verwijderen. Gebruik geen schuurspons, omdat deze de glassurface van de panelen kunnen beschadigen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Het droogproces

Vervolgens is het belangrijk om het schoonmaakmiddel grondig af te spoelen. Zorg dat je het paneel niet laat staan in water, anders kan er vocht ingetrokken worden dat later kan rotzooien. Daarna moet je de panelen laten drogen. Dit kan op natuurlijke wijze, maar als je al wat afspoelwater op het paneel hebt achtergelaten is het aan te raden om het af te drogen met een zachte doek. Dit voorkomt dat er waterdruppels op het paneel blijven staan, waardoor er krassen kunnen ontstaan.

Het is tijd voor schoonmaak

Uiteindelijk moet je wel regelmatig schoonmaakmiddelen gebruiken wanneer je zonnepanelen schoonmaakt met kraanwater, omdat je anders geen goed resultaat zult krijgen. Je kunt schoonmaakoplossingen maken die uitsluitend op basis van water bestaan, maar deze hebben vaak minder reinigende eigenschappen dan schoonmaakmiddelen met chemische stoffen. Maak je om je panelen schoon op een dag wanneer er geen direct zonlicht afkomstig is, bijvoorbeeld in de ochtend of ’s avonds; zo ben je ervan verzekerd dat de panelen op de beste manier schoongemaakt worden en de levensduur ervan verlengd wordt.

Plaats een reactie