Zilver schoonmaken met zout

Zilver is een materiaal dat gevoelig is en op den duur kan dof worden. Natuurlijk wil je dat je mooie zilveren items zo lang mogelijk glanzen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig zilver schoonmaakt met zout. In dit artikel leer je hoe je dit het beste kunt doen.

Zout als schoonmaakmiddel

Veel mensen weten dat je zout kunt gebruiken om zilver te schoonmaken. Zout is een heel krachtig schoonmaakmiddel dat geweldige resultaten geeft. Het heeft een antikalk-effect en het kan ook eenvoudige wateraanslag helpen verwijderen. Het krachtige schoonmaakmiddel werkt hard, maar breekt even hard aan voorzichtigheid.

Het meest gebruikte zout om je zilver mee schoon te maken, is kookzout of keukenzout. Het is niet alleen redelijk goedkoop, maar ook gemakkelijk te verkrijgen. Je kunt het zelfs gebruiken om zilver te polijsten. Dit heeft het voordeel dat je geen schurende reinigingsmiddelen of -pads hoeft te gebruiken als je zilver schoonmaakt.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Hoe zilver schoonmaken met zout

De meeste mensen denken dat het schoonmaken van zilver met zout een ingewikkelde taak is, maar dat is het echt niet. Bepaal eerst welk type zilver je wilt schoonmaken. Laat bijvoorbeeld een sieraad niet op dezelfde manier blootgesteld worden aan schuurmiddelen, als een servet of lepeltje. Je kunt ook plastic delen slechts op een lage intensiteit reinigen, omdat het te harde stukken kan kraken of versplinteren.

Het eerste dat je moet doen is een verdunning maken van drie delen water en één deel zout. Voeg vervolgens wat azijn toe en zet het mengsel op de kook. Als deze klaar is, laat je het afkoelen en giet je het mengsel vervolgens in een kom. Voordat je je sieraad of lepel erin dompelt, maak je deze eerst schoon met wat vaatwaspoeder en lauw water. Was vervolgens het sieraad of andere zilveren voorwerpen af met het zout- en azijnmengsel, en je zult zien hoe de schoonheid eronder vandaan komt.

Je zult zien dat het zout de prestaties verbetert, maar je moet waakzaam blijven en het sieraad of voorwerp niet te lang in het mengsel laten. Het is een goed idee om na het schoonmaken een droge doek over het voorwerp te halen. Gebruik vervolgens een zacht doekje om wat extra glans te geven.

Verzorging van Zilver

Het schoonmaken van je zilver is niet het enige wat je kunt doen om de glans te behouden. Je moet ook je zilver goed verzorgen. Vermijd bijvoorbeeld contact met zuurstof, zeker als je het langdurig wilt bewaren. Doe daarom je zilver in een luchtdichte zak of bewaar het in een luchtafgesloten container. Op deze manier kan je je zilver zo lang mogelijk in goede staat houden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je altijd de juiste producten gebruikt. Omdat sommige reinigingsmiddelen te sterk zijn, kunnen ze je zilver beschadigen. Het is dus verstandig om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat specifiek bedoeld is voor zilver. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je zilver in goede staat blijft.

Conclusie

Zilver schoonmaken met zout is absoluut geen moeilijk proces, maar je moet voorzichtig te werk gaan. Zout heeft een krachtig schoonmaakmiddel en kan helpen bij het verwijderen van wateraanslag, maar je moet je sieraad of voorwerp niet te lang in het mengsel laten. Het is ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om je zilveren items in goede staat te houden. Als je je zilver regelmatig schoonmaakt met zout en goed omgaat met de verzorging, kun je ervoor zorgen dat je zilver er jarenlang glanzend uitziet.

Plaats een reactie