Zilver Schoonmaken Met Cola

Het schoonmaken van zilver is een klus die veel mensen het liefst zo snel mogelijk willen uitvoeren. Helaas is deze taak niet zo eenvoudig en zal er meestal gebruik gemaakt moeten worden van schoonmaakmiddelen om het zilver schoon en glanzend te krijgen. Maar iedereen is vast al eens het verhaal tegengekomen dat zilver schoonmaken met cola geweldige resultaten kan opleveren. Hieronder leggen we uit hoe je op een goede en veilige manier zilver schoonmaakt met cola.

Wat heb je nodig

Om te beginnen heb je een paar ingrediënten en benodigdheden nodig om het schoonmaken zo makkelijk mogelijk te maken. Je hebt in elk geval het volgende nodig:

  • Cola
  • Een ruwe doek of schuurpapier
  • Een spons
  • Een schone, zachte doek

Stappenplan

Het eerste wat je moet doen om zilver schoon te maken met cola is het zilver een eerste keer schoonmaken met een ruwe doek of schuurpapier. Dit is om het oppervlakte vrij te maken van stof en vuil. Zorg ervoor dat je alleen het oppervlakte reinigt en er niet te veel kracht bij gebruikt. Je wilt niet dat er krassen of beschadigingen in het zilver ontstaan.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Nadat je het oppervlak vrij gemaakt hebt van stof, kan je de cola over het het zilver gieten. Zorg ervoor dat het cola niet teveel stroomt of over de randen van het zilver loopt. Laat de cola een paar minuten intrekken om het vuil te laten loslaten.

Nu is het tijd om de spons te gebruiken. Maak de spons nat met lauwwarm water en veeg hiermee voorzichtig over het zilver. Let erop dat je geen te harde, aanhoudende druk uitoefent op het zilver. Veel kracht zal het zilver alleen maar beschadigen. Wrijf rustig over het zilver en na een paar minuten zou de cola het vuil moeten loslaten. Spoel het zilver af met lauwwarm water.

Tot slot droog je het zilver af met een schone, zachte doek. De doek kan je het beste in cirkelvormige bewegingen over het zilver vegen. Hierdoor stroomt het vuil de doek in. Daarna laat je het zilver op een zachte doek of krant drogen. Laat het zilver nooit aan de lucht of andere bronnen van vocht bloot.

De levensduur verlengen

Als je je zilver goed schoonmaakt en het zo weinig mogelijk aan vocht blootstelt, dan zal je het al jarenlang kunnen genieten. Het is belangrijk om het zilver regelmatig te reinigen zodat het schoon en blinkend blijft. Gebruik daarom een schoonmaakmiddel en een spons om het zilver regelmatig schoon te maken.

Vergeet ook niet om je zilver elke keer goed af te drogen met een zachte doek. Dit zal voorkomen dat er zich kalkaanslag of ander vuil op het zilver ophoopt. Daarnaast is het ook raadzaam om je zilver op te bergen in een donkere, droge omgeving. Zorg ervoor dat je het zilver niet aan direct zonlicht of andere warmtebronnen blootstelt.

Je kunt ook wax of olie aanbrengen op het oppervlak van het zilver om het koper en tin tegen oxidatie te beschermen. Hierdoor voorkom je dat het zilver verkleurt en mooi en glimmend blijft. Let er wel op dat je alleen speciale wax of olie gebruikt die bedoeld zijn voor zilver. Zo voorkom je dat het zilver gaat corroderen of weer vuil wordt.

Conclusie

Zilver schoonmaken met cola is een makkelijke manier om je zilver schoon te krijgen. Voer dit proces echter uit met voorzichtigheid om je zilver niet te beschadigen. Vergeet ook niet regelmatig het zilver te reinigen en te behandelen met wax of olie om de levensduur te verlengen. Met deze tips in het achterhoofd kun je jarenlang plezier hebben van je mooie zilveren schatten.

Plaats een reactie