Zilver Bestek Schoonmaken

Hoewel zilver bestek tijdloos en stijlvol is, heeft het een bescheiden vereiste voor hoge onderhoudsbehoeften. Het wekelijks reinigen van bestek met zilveren plating is aan te raden om het zo schoon mogelijk te houden. Zilver bestek is een kostbaar bezit dat met de juiste zorg bewaard moet worden. Door je zilverbestek schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen, kun je ervoor zorgen dat het er voor vele jaren nieuw uit blijft zien. Hieronder volgen enkele tips om je zilver bestek schoon te maken en het zo lang mogelijk mooi te houden.

Stap 1: Bescherm jezelf

Voordat je begint, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen het mogelijke contact van een chemisch product en je huid. Draag handschoenen en werk altijd in een goed geventileerde ruimte wanneer je chemische middelen gebruikt. Om te voorkomen dat je rondachtige, sproeistof-vormige zilvertinten krijgt, vermijd het contact met water stromen.

Stap 2: Gebruik milde reinigingsmiddelen

In de meeste gevallen zal een milde oplossing van couscous, azijn of heet water een mild reinigingsmiddel voor je zilver bestek opleveren. Wrijf een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel in het bestek en gebruik een zacht doekje of spons om het in een cirkelvormige beweging te poetsen. Het is aan te raden om het bestek één stuk tegelijk te wassen om te voorkomen dat er slijtage ontstaat.

Stap 3: Droog na het reinigen

Nadat je het zilverbestek hebt gereinigd, is het belangrijk dat je het goed afdroogt. Gebruik een schone, droge doek of spons om het bestek af te nemen en dep het lichtjes af totdat alle overtollige vloeistof is verdwenen. Droog het bestek goed en herhaal deze stap indien nodig.

Stap 4: Verwijder zilververkleuring

Als je zilverbestek is gevoelig geworden voor oxidatie, let dan op dat je het niet schuurt. In plaats daarvan moet je een zilverreiniger of een crème die speciaal is ontworpen om zilver te poetsen gebruiken. Gebruik de zilverreiniger of crème om de verkleuring te verwijderen, waarna je het bestek voorzichtig kunt oppoetsen met een schone, droge doek.

Stap 5: Bewaar je Zilver bestek

Zonneblootstelling, lucht en vuil kunnen alles wat oxidatie om je zilverbestek schoon te houden. Bewaar het daarom niet langer dan nodig in open lucht of direct zonlicht. Als je het bestek niet gebruikt, genereer je een goede luchtstroom door het in een zak of doos te bewaren. Woolite en zachte wasmiddelen zijn goede opties voor het bevochtigen van zilver bestek. Het zacht reinigen van je zilver bestek met deze middelen kan helen dat het er voor lange tijd als nieuw uit blijft zien.

Conclusie

Bij het schoonmaken van je zilver bestek is het belangrijk om de juiste technieken te volgen en ervoor te zorgen dat je het bestek goed schoonmaakt om de levensduur ervan te verlengen. Volg de bovenstaande stappen om je zilver bestek in goede staat te houden, dit zal niet alleen helpen om je bestek te verlengen, maar ook om het er uit te laten zien alsof het net is gekocht!

Plaats een reactie