Zelf tanden reinigen: tips voor een stralende glimlach

Je tanden reinigen is een essentieel onderdeel van je dagelijkse mondverzorging. Door regelmatig je tanden te poetsen en te flossen, zorg je ervoor dat tandplak en tandsteen geen kans krijgen om zich op te hopen. Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor een stralende glimlach, maar ook voor je algehele gezondheid. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om zelf je tanden te reinigen.

Tanden poetsen

Het is belangrijk om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen, bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. Gebruik een zachte tandenborstel en tandpasta met fluoride. Volg deze stappen voor een optimale reiniging:

  • Maak kleine cirkelvormige bewegingen en poets zowel de binnenkant als de buitenkant van je tanden.
  • Poets ook je tandvlees zachtjes mee, om ontstekingen te voorkomen.
  • Vergeet niet je tong te poetsen, dit helpt tegen een slechte adem.
  • Vervang je tandenborstel elke drie maanden, of eerder als de haartjes uit elkaar gaan staan.

Tanden flossen

Naast het poetsen van je tanden is het ook belangrijk om te flossen. Hiermee verwijder je tandplak en voedselresten tussen je tanden, op plekken waar je tandenborstel niet bij kan komen. Volg deze stappen voor een goede flossroutine:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
  • Gebruik een stukje flosdraad van ongeveer 45 centimeter en wikkel het om je middelvingers.
  • Breng de flos voorzichtig tussen je tanden en maak een zagende beweging om plak te verwijderen.
  • Let op dat je niet te hard duwt, om je tandvlees niet te beschadigen.
  • Flos elke dag, bij voorkeur voor het tandenpoetsen.

Mondspoelmiddel

Na het poetsen en flossen kun je nog een mondspoelmiddel gebruiken om je mondhygiëne te verbeteren. Kies voor een mondspoelmiddel met fluoride en antibacteriële eigenschappen. Spoel hiermee je mond gedurende 30 seconden en spuug het daarna uit. Let op dat je niet doorslikt, omdat sommige mondspoelmiddelen niet bedoeld zijn om ingeslikt te worden.

Regelmatig tandartsbezoek

Naast het zelf reinigen van je tanden is het ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle en professionele reiniging. De tandarts kan tandplak en tandsteen verwijderen en eventuele problemen vroegtijdig opsporen. Plan minimaal twee keer per jaar een afspraak in bij de tandarts, tenzij de tandarts anders adviseert.

Door bovenstaande tips op te volgen en regelmatig je tanden te reinigen, zorg je voor een gezond en stralend gebit. Een goede mondhygiëne is de basis voor een mooie glimlach en een gezond lichaam. Vergeet niet dat preventie beter is dan genezen, dus investeer in je mondgezondheid en geniet van een stralende glimlach!

Plaats een reactie