Zeilen schoonmaken

Plezier en rust zijn belangrijke componenten wanneer je met een zeilboot voor anker ligt. Je wilt optimaal van je zeilen genieten, daarom is het belangrijk om je zeilen goed te onderhouden. Maar hoe maak je zo’n groot of klein zeil schoon? In dit artikel lees je hoe je je zeilen optimaal schoonmaakt. Met de juiste tips en technieken kun je je zeilen schoonmaken en langer genieten van je tijd op het water.

Waarom is het belangrijk om je zeilen schoon te maken?

Veel zeilers weten dat vuil en de aanslag van algen en mos, een problemen kunnen geven. Maar waarom? Stoffen uit het water en zout (vooral zout kan ervoor zorgen dat de zeilen dichtslaan) blijven aan de zeilen kleven. Wanneer dit zo blijft kunnen er schimmels en algen groeien. Deze stoffen zorgen er ook voor dat de zeilen zwaarder worden en dit leidt tot meer schade. Uiteindelijk zullen het zeil minder veerkrachtig en glad worden. Daarom is het schoonmaken van een zeil zo belangrijk, de kleefkracht en veerkracht blijft langer behouden.

Hoe maak ik mijn zeilen schoon?

Om je zeil zo goed mogelijk schoon te maken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je een goede emmer hebt en een spons, een stevige borstel, een blender (indien nodig) en een oplosmiddel. Je kunt ook een Druipstrip of ophoogmiddel gebruiken als je een groot zeil schoonmaakt. Hieronder volgen enkele stappen om het schoonmaakproces eenvoudig te maken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 1: Verwijder het oppervlakkige vuil

Het eerste wat je moet doen is al het oppervlakkige vuil verwijderen. Hiervoor kun je een spons en een stevige borstel gebruiken. Gebruik lauw water bij het schoonmaken en wrijf voorzichtig om het vuil te verwijderen. Je kunt ook een Druipstrip of ophoogmiddel gebruiken voor zwaardere vervuilingen. Let op dat je deze stof niet te hard schuurt, omdat het de stof kan beschadigen.

Stap 2: Gooi afval weg

Haal al het afval zoals glas, schelpen, rotte stukken stof of plastic zo snel mogelijk van het zeil. Gebruik bijvoorbeeld je handen en een haspel om dit te verwijderen. Vergeet niet om je handen te wassen nadat je dit gedaan hebt.

Stap 3: Verwijder algen en mos

Algen en mos kunnen vervelend worden als je zeilen vies worden. Hiervoor kun je een blender of een oplosmiddel gebruiken om de algen en mos te verwijderen. Om de blender te gebruiken, moet je een sapje maken van obasen (bijvoorbeeld citroen of limoen) en het sap over het oppervlak van het zeil verdelen. Laat het sap 15-10 minuten inwerken en gebruik daarna een borstel om het vuil te verwijderen. Als je een oplosmiddel gebruikt, moet je deze optimaal verdunnen met water en over het zeil verdelen. Laat ook de oplosmiddel 15-10 minuten inwerken en gebruik daarna een borstel om het vuil te verwijderen.

Stap 4: Maak het zeil af met een spons

Als je al het vuil verwijderd hebt, is het tijd om het zeil af te maken met een spons. Maak het zeil zo nat en veeg het droog voor de beste resultaten. Daarna moet je het zeil luchtig laten drogen en alle resterende verontreinigingen verwijderen.

Conclusie

Hoewel het schoonmaken van je zeilen tijdrovend is, is het belangrijk om het inline te houden om de levensduur van je zeilen te verlengen. Het is altijd belangrijk om te weten hoe je je zeilen schoonmaakt en welke stoffen je hiervoor gebruikt. Het heeft ook veel voordelen, zoals meer prestaties en gewichtsbesparing. Met de bovenstaande tips heb je alles wat je nodig hebt om je zeilen optimaal schoon te maken en langer te genieten van plezier op zee.

Plaats een reactie