Zeepbakje wasmachine schoonmaken

Veel mensen hebben tegenwoordig een wasmachine in hun huis en zetten die regelmatig aan om hun kleding schoon te maken. Maar veel mensen weten niet dat een wasmachine goed moet worden schoongehouden. Zonder dat het goed schoon is, functioneert het niet naar behoren. Een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van de wasmachine, is het schoonmaken van het zeepbakje. In dit artikel lees je hoe je jouw wasmachine schoonmaakt én hoe je de levensduur ervan verlengt.

Waarom je wasmachine schoonmaken?

Bij het uitvoeren van wasbeurten, blijft er vaak zeepachtig residu achter in de wasmachine. Zo blijven er ook resten van wasmiddelen achter. Hierdoor ontstaan er binnenin de wasmachine plekken waar bacteriën en schimmels zich kunnen vermeerderen. Als gevolg hiervan kunnen er geurtjes ontstaan en ongezonde stoffen weer vrijkomen. Door jouw wasmachine regelmatig schoon te maken, voorkom je dit!

Zo maak je het zeepbakje van je wasmachine schoon

Om het zeepbakje van je wasmachine goed schoon te krijgen, kun je het beste het volgende doen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 • Haal alle gele resten eruit. Doorgaans vind je deze resten aan de binnenkant van het bakje. Verwijder afval zoals stickers, etiketten en plastic folies. Dit voorkomt schimmel- en bacterievorming in het bakje.
 • Maak je wasmachine schoon met een natte doek en eventueel afwasmiddel. Wrijf het bakje goed in en let vooral op de randen en hoeken.
 • Gebruik een oude, borstel om deze plekken extra goed schoon te krijgen.
 • Als het bakje goed schoon is, laat je het zeepbakje dan goed drogen voordat je het terugplaatst.

Tips om jouw wasmachine langer mee te laten gaan

Om ervoor te zorgen dat jouw wasmachine zo lang mogelijk meegaat, is het verstandig om het volgende in acht te nemen:

 • Zorg ervoor dat je het zeepbakje regelmatig schoonmaakt. Probeer dit minstens een keer per maand te doen.
 • Gebruik het juiste wasmiddel. Koop het wasmiddel dat geschikt is voor je type wasmachine. Bepaalde middelen kunnen namelijk schadelijk zijn voor het rubber en de metalen onderdelen.
 • Verander de boven- en onderkant van het zeepbakje. Door deze onderdelen regelmatig te vervangen, voorkom je schimmel- en bacterievorming.
 • Gebruik vaatwaspoeder in plaats van wasmiddel als je alleen maar katoen wast.
 • Gebruik alleen een kleine hoeveelheid wasmiddel. Eventuele resten zullen in het zeepbakje terechtkomen en dit kost je geld en kan schadelijk zijn voor je wasmachine.

Conclusie

Het schoonmaken van het zeepbakje van de wasmachine is relatief eenvoudig. Echter, de levensduur van de wasmachine kan erdoor sterk toenemen. Door de volgende tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat en jouw kleding perfect schoon wordt:

 • Houd het zeepbakje schoon en vernieuw de boven- en onderkant van het bakje.
 • Gebruik het juiste wasmiddel.
 • Gebruik alleen de benodigde hoeveelheid wasmiddel voor je wasbeurt.

Door het behouden van een schone wasmachine en zeepbakje, kun je ervoor zorgen dat jouw kleding mooi en fris uit de wasmachine komt.

Plaats een reactie