Wollen kleed reinigen met groene zeep

Heb je een prachtig wollen kleed in huis liggen dat wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Dan is het reinigen met groene zeep een milieuvriendelijke en effectieve oplossing. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het reinigen van een wollen kleed met groene zeep.

Waarom kiezen voor groene zeep?

Groene zeep is een natuurlijk product dat gemaakt wordt van plantaardige oliën. Het is mild voor de huid en het milieu, en daarom een uitstekende keuze voor het reinigen van kwetsbare materialen zoals wol. Daarnaast heeft groene zeep een krachtige reinigende werking en verwijdert het effectief vuil en vlekken uit het kleed.

Benodigdheden voor het reinigen

Voordat je aan de slag gaat met het reinigen van je wollen kleed, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Dit zijn de materialen die je nodig hebt:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 • Warm water
 • Groene zeep
 • Zachte borstel of spons
 • Schone doeken
 • Emmer

Stappenplan voor het reinigen

Volg onderstaand stappenplan om je wollen kleed grondig te reinigen met groene zeep:

 1. Maak een sopje van warm water en groene zeep in de emmer.
 2. Dompel de zachte borstel of spons onder in het sopje en maak cirkelvormige bewegingen over het kleed.
 3. Focus vooral op de plekken waar vuil en vlekken zitten.
 4. Laat het sopje even intrekken en spoel vervolgens het kleed af met schoon water.
 5. Dep het kleed droog met een schone doek en laat het vervolgens goed drogen.

Tips voor het onderhoud van je wollen kleed

Om je wollen kleed in optimale conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Hier zijn een aantal handige tips:

 • Stofzuig het kleed regelmatig om stof en vuil te verwijderen.
 • Keer het kleed af en toe om om slijtage gelijkmatig te verdelen.
 • Vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.
 • Behandel vlekken zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen.

Conclusie

Het reinigen van een wollen kleed met groene zeep is een eenvoudige en effectieve manier om je kleed weer als nieuw te laten stralen. Met de juiste benodigdheden en een goed stappenplan kun je zelf aan de slag gaan en je kleed weer in optimale conditie brengen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen om de levensduur van je kleed te verlengen.

Plaats een reactie