Witte leren bank schoonmaken

Het schoonmaken van een witte leren bank kan een uitdagende taak lijken, vooral als je hebt geïnvesteerd in kwaliteitsbanken. Gelukkig is het schoonmaken van een leren bank niet moeilijk, als je de juiste technieken en producten gebruikt. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je witte leren bank schoonmaakt en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: Verzamel alle benodigdheden

Voordat u aan het schoonmaken begint, moet u alle benodigde producten verzamelen. Dit zijn de items die u nodig hebt:

  • Microvezeldoek
  • Schoonmaakmiddel voor leer
  • Koopmansschoner
  • Glanzende linnen of doek

Stap 2: Stofzuig de bank

Zorg dat de bank goed schoon is voordat u begint met schoonmaken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het stofzuigen van de bank. Ga met de borstel over het leer om alle stoffen en kruimeltjes op te zuigen. Wees voorzichtig met het stofzuigen van de zijkanten van het leer, omdat je die niet wilt beschadigen.

Stap 3: Maak een schoonmaakoplossing

Neem een kom en voeg 2 eetlepels schoonmaakmiddel voor leer en een halve liter water toe. Roer de oplossing zorgvuldig om de ingrediënten goed te mengen. Stofzuig de leren bank daarna om ervoor te zorgen dat alle stoffen en kruimels van het leer worden verwijderd.

Stap 4: Reinig het leer

Neem een microvezeldoek en knijp een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel op de doek. Wrijf de doek zachtjes over het leer tot u het vuil heeft verwijderd. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid koopmansschooner aan op een doek en wrijf over het leer.

Stap 5: Breng een glans aan

Gebruik een glimmende doek of linnen om het leer te polijsten en een glans aan te brengen. Begin in het midden van de bank en werk naar de randen toe. Voer deze stap vervolgens een paar keer achter elkaar uit. Let erop dat u niet te veel druk uitoefent op het leer, anders kunt u het beschadigen.

Stap 6: Laat de bank drogen

Wanneer je klaar bent met het schoonmaken, laat je het leer dan helemaal drogen. Laat het leer niet onder het volle zonlicht staan om te drogen, omdat dit de kleur kan veranderen. Als je de bank één of twee keer per maand schoonmaakt, blijft hij langer mooi en kun je de levensduur ervan verlengen.

Het schoonmaken van een leren bank is een eenvoudig klusje als je de juiste technieken en producten volgt. Als je je witte leren bank regelmatig schoonmaakt, houd je het langer mooi.

Plaats een reactie