Witte gympen schoonmaken

Gym-schoenen krijgen al snel krassen en stof. Ze zijn dagelijks in aanraking met de elementen en verliezen dan ook snel hun mooie, witte kleur. Het goede nieuws is dat je je gympen makkelijk weer schoon kunt maken. Met de juiste materialen en een goede aanpak kun je ze weer helemaal laten stralen en je stappen weer comfortabel maken. Hieronder lees je meer over het schoonmaken van witte gymschoenen en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Het schoonmaken van gympen

Het schoonmaken van witte gymschoenen is een vrij eenvoudig proces. Als eerst, als ze erg vuil zijn, moet je ze wassen. Vul een emmer met lauw water en voeg een mild wasmiddel toe. Haal je gymschoenen door het water, spoel ze goed af en laat ze aan de lucht drogen. Om vlekken te verwijderen, doe je twee theelepels baking soda in een emmer water en voeg je twee druppels afwasmiddel toe.

Dip een doek in deze oplossing en veeg je schoenen ermee af. Spoel de schoenen goed af met lauwwarm water en laat ze aan de lucht drogen. Je kunt opvlekken ook verwijderen door ze te behandelen met een schoonmaakmiddel dat speciaal ontworpen is voor het verwijderen van vlekken. Vergeet niet de zolen van de schoenen te reinigen met een oude tandenborstel.

Maak je lijmen schoon met wat alcohol of aceton. Veeg hiermee voorzichtig over de lijm en je schoenen zullen er weer als nieuw uitzien. Zorg ervoor dat je schoenen helemaal droog zijn voordat je het reinigingsmiddel gebruikt, anders kan het de stof van je schoenen beschadigen.

Hoe het drogen van witte gymschoenen te verlengen

Als je klaar bent met wassen, moet je je schoenen laten drogen. Laat je schoenen niet zomaar in de zon liggen, want de UV-stralen kunnen de kleur doen verbleken. Aan de andere kant is te veel vocht ook niet goed voor je schoenen, dus zorg ervoor dat je ze goed laat drogen.

Je kunt de lucht in de schoenen laten circuleren door er stukjes papier of een oude krant doorheen te schuiven. Wat ook helpt is het plaatsen van een klein ventilator in de kamer waar je je schoenen neerzet.

Tot slot, houd je witte gymschoenen mooi door ze af en toe in te spuiten met een schoen Spray. Lichte vlekken kun je verwijderen door ze af te vegen met een doek die je hebt gedrenkt in schoonmaakmiddel dat voor schoenen is gemaakt.

Conclusie

Het goede nieuws is dat je je witte gymschoenen gemakkelijk kunt schoonmaken als je de juiste materialen hebt en de juiste aanpak hebt. Zorg ervoor dat je je schoenen wast met lauwwarm water en verwijder vlekken met baking soda en afwasmiddel. Vergeet niet de zolen schoon te maken met een oude tandenborstel en lijmen schoon te maken met alcohol of aceton. Als je eenmaal klaar bent met schoonmaken, laat je schoenen goed in de lucht drogen voordat je een schoen Spray gebruikt om je schoenen mooi te houden. Als je deze stappen volgt, zul je zien dat je witte gymschoenen schoon en als nieuw zullen blijven voor een lange tijd.

Plaats een reactie