Witte canvas schoenen schoonmaken

Het schoonmaken van witte canvas schoenen is essentieel voor het behoud van hun uiterlijk. Als je eigenaar bent van een paar mooie, witte canvas schoenen, wil je er niet aan denken dat ze er versleten bij gaan zitten als je er jaren mee doorgaat. Door de juiste techniqueen toe te passen om de schoenen schoon te maken, kun je ze schoonmaken en de levensduur ervan verlengen.

Stofzuiger

De eerste stap als je je witte canvas schoenen schoon wilt maken, is het stofzuigen. Haal stofzuiger erbij en stofzuig elke schoen grondig. Als je klaar bent, gebruik dan een kleine borstel om kleine krasjes en vuilparticles te verwijderen. Dit is vooral belangrijk om te doen als je canvas schoenen in de buurt van het strand gedragen hebt. Meng wat baking soda met wat water tot een pasta en smeer deze pasta voorzichtig over de schoenen. Met een doek, schoon water en wat detergent kun je vervolgens het vuil afwassen.

Reinigingsmiddelen

Als je je witte canvas schoenen hebt stofgezogen met een stofzuiger, is het belangrijk dat je de schoenen schoonmaakt met speciale reinigingsmiddelen. Koop een reinigingsmiddel dat speciaal bedoeld is voor het schoonmaken van stoffen schoenen. Voeg het speciale schoonmaakmiddel toe aan een strooiemenger en voeg vervolgens schoon water toe. Mix het mengsel samen. Vervolgens neem je een schone doek en doop je het in het mengsel. Maak de schoenen voorzichtig schoon met de doek en masseer zo het schoonmaakmiddel in de stof. Laat de schone doek over de schoenen glijden om het overtollige schoonmaakmiddel en het vuil te verwijderen.

Nabootsen of poetsen

Ook al heb je je schoenen met een speciale reinigingsmiddel schoongemaakt en heb je de pastaprocedure gevolgd, je schoenen kunnen er nog altijd slordig en versloft uitzien. Maak je schoenen dan schoon met een nabootsende proceduur of met regelmatig poetsen. Gebruik een zachte, droge doek om de buitenkant van de schoenen in cirkelbewegingen te poetzen. Of gebruik een bus bijvoorbeeld sneaker cleaner om meer intensieve schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Dit is vooral handig voor het verwijderen van vuil of andere hardnekkige vlekken die aan de buitenkant van de schoenen vastzitten. Om de levensduur ervan te verlengen, is het verstandig om je schoenen regelmatig te poetsen en op tijd te reinigen zodra er vuil op je schoenen komt.

Algemeen advies

Als je witte canvas schoenen hebt, volg dan algemene richtlijnen voor het schoonmaken ervan. Probeer na ritjes naar het strand of andere vochtige locaties de schoenen zo snel mogelijk te reinigen. Probeer vlekken en viezigheid meteen te verwijderen zodra die naar boven komen, omdat dit stof en vuil beter maakbaar maakt. Als je je schoenen regelmatig reinigt, verleng je de levensduur ervan en zien ze er altijd mooi en proper uit.

Plaats een reactie