Whiteboard schoonmaken

Whiteboards, ofwel droge borden, zijn een handige manier om presentaties te geven of om lesstof aan de klas te presenteren. Hoewel het een handige manier is om informatie kort en bondig weer te geven, wordt dit vaak belemmerd door een wazig oppervlak of dikke gumlagen. Na verloop van tijd kan het oppervlak van een whiteboard bedekt raken met stof, vingerafdrukken en andere afdrukken. Als het niet grondig wordt schoongemaakt, kan het uiteindelijk verglaasd raken.

Gelukkig is whiteboard schoonmaken snel en gemakkelijk. In deze gids leggen we stap-voor-stap uit hoe u uw whiteboard kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: Verzamel de juiste materialen

Om whiteboard schoonmaken te beginnen, moet je eerst de juiste materialen verzamelen. Hiervoor heb je nodig:

  • Whiteboard spray
  • Een schone microvezeldoek of een speciaal whiteboard schoonmaak doekje
  • Een antistatisch materiaal zoals een katoenen doek of een antistatische spray

Stap 2: Verwijder alle vlekken

Gebruik een microvezeldoek of speciale schoonmaakdoek om eerst alle vlekken te verwijderen. Maak het whiteboard ook zo veel mogelijk stofvrij door regelmatig over het oppervlak te vegen. Voor een diepere schoonmaak kunt u een whiteboard spray gebruiken.

Gebruik altijd evenwijdige strepen voor een schone finish. Gebruik bij het schoonmaken nooit schurende materialen zoals schuurpapier, schoonmaakmiddelen of andere agressieve middelen. Bovendien moet u er altijd voor zorgen dat het whiteboard niet nat wordt.

Stap 3: Verwijder de gum laag

Als u het whiteboard grondig wilt schoonmaken om een gum laag te verwijderen, is het belangrijk dat u de juiste materialen en technieken gebruikt. Er zijn speciale producten verkrijgbaar voor het verwijderen van dit soort laag, of u kunt een alternatief gebruiken in de vorm van isopropylalcohol en wat schoonmaakmiddel.

  • Begin met het verdunnen van enkele druppels schoonmaakmiddel in isopropylalcohol. Gebruik hiervoor een verhouding van 1:10.
  • Giet dit mengsel op een schone doek en veeg het whiteboard voorzichtig.
  • Veeg het whiteboard droog met een antistatisch materiaal, zoals een katoenen doek of een antistatische spray.

Stap 4: Verleng de levensduur van het Whiteboard

Het gebruik van een whiteboard in een klaslokaal of kantoor kan intense blootstelling aan stof en krijt hebben. Daarom is het belangrijk de levensduur van uw whiteboard te verlengen door het regelmatig te schoon te maken..

  • Gebruik lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel om het whiteboard schoon te maken.
  • Grote vlekken kunt u het best met een spons verwijderen.
  • Gebruik schone microvezeldoeken of whiteboard schoonmaakdoekjes om stof en vingerafdrukken te verwijderen.
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen die kunnen bijdragen aan een vergeleden oppervlak.

Conclusie

Whiteboard schoonmaken is ontworpen om het oppervlak er net zo fris uit te laten zien als toen het nieuw was. Door regelmatig schoon te maken en vlekken te verwijderen, kunt u de levensduur van uw whiteboard aanzienlijk verlengen. Door het gebruik van de juiste materialen en schoonmaaktechnieken kunt u de kwaliteit van het whiteboard behouden.

Plaats een reactie