Weber Schoonmaken

Schoonmaken is de sleutel voor het verlengen van de levensduur van uw Weber grill. Ongeacht het model, ongeacht hoeveel je er gebruikt, ongeacht waar je het gebruikt, regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw Weber vele jaren meegaat.

Sommige grills hebben speciale schoonmaakproducten nodig om ze grondig te reinigen. Weber is daar geen uitzondering op. Bij elke Weber-grill wordt een volledig schoonmaakpakket geleverd met schoonmaakproducten speciaal ontworpen voor het type grill. Het schoonmaakpakket bevat meestal een flesje grillreiniger, een roosterborstel en een staalborstel. Het gebruik van de juiste producten en de juiste technieken is van cruciaal belang. Als je de verkeerde producten gebruikt of de verkeerde technieken gebruikt, ben je misschien je geld aan het verspillen en slijt je Weber-grill sneller.

Grillbecket reinigen

Het grillbecket bestaat uit twee delen: het rooster en de binnenkant. In de meeste gevallen is het een goede gewoonte om de binnenbekleding van de lekbak te verwijderen en te wassen met warm water en een mild afwasmiddel. Verander het water als het vuil is en plaats de lekbak nadat hij schoon is weer terug.

Het rooster van de grill houdt u schoon met een goede roosterborstel. Veeg het rooster regelmatig af voordat je gaat grillen om voedseldeeltjes van het vorige gebruik te verwijderen. Uw roosterborstel heeft twee verschillende soorten koppen: staalborstel en nylon. Gebruik de staalborstel voor lastige voedseldeeltjes die moeilijker te verwijderen zijn.

Spuitpistool reinigen

Het spuitpistool bestaat uit twee delen: het handgreeponderdeel en het beluchtingspijpje. U dient het handgreeponderdeel af en toe te verwijderen. Met een mild afwasmiddel en warm water kunt u dit onderdeel schoonmaken. Als de handgreep na wekenlang gebruik te veel vet bevat, spray dan wat grillreiniger in het handgreeponderdeel.

U dient het beluchtingspijpje ook regelmatig te reinigen. Naarmate het gebruik van uw grill stijgt, stijgt ook de kans dat er vet in het beluchtingspijpje zal opbouwen. U kunt de zijkanten van het beluchtingspijpje schoonmaken met een blikje grillreiniger en een zachte doek. Spray wat van de reiniger op de doek en veeg daarmee het vet weg.

Afsluiten

Zoals je kunt zien, is het schoonmaken van je Weber grill belangrijk als je de levensduur ervan wil verlengen. Uw Weber-schoonmaakpakket bevat alle benodigde schoonmaakproducten en -apparatuur. Vergeet niet om het rooster, de lekbak en het spuitpistool regelmatig te reinigen. Als u de juiste materialen gebruikt en de juiste technieken toegeeft, zult u er zeker van zijn dat uw Weber-grill vele jaren meegaat.

Plaats een reactie