Wc schoonmaken met baking soda

Baking soda, of natrium bicarbonaat, is een uiterst effectieve en goedkope manier om wc-kommen, toiletten, tegels en urinoirs schoon te maken. Baking soda is milieuvriendelijk, geurloos en veroorzaakt bijna geen irritatie op de huid. Het is ook geschikt voor een regelmatig onderhoud van uw toilet. Hieronder vindt u tips om uw toilet optimaal schoon te maken met baking soda.

Stap 1: Verwijder vlekken en hardnekkig vuil

Voordat u begint met het schoonmaken van uw toilet, is het raadzaam om eventuele vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen. Dit kan worden gedaan met een gewone borstel of door een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken om het te verwijderen. Hoewel u baking soda als schoonmaakmiddel kunt gebruiken, raden we aan om het als eerste uitsluitend te gebruiken om algemene vuiligheid te verwijderen.

Stap 2: Maak het toilet schoon met baking soda

Zodra het hardnekkig vuil en vlekken zijn verwijderd, is het tijd om het toilet te schoonmaken met baking soda. Om dit te doen, neem 2 kopjes baking soda en strooi deze over de vloer van het toilet. Breng vervolgens wat water aan de baking soda toe totdat het een papje wordt. Met een doek of spons kunt u dit papje daarna het toilet schoonmaken. Wrijf vervolgens het mengsel zachtjes over het oppervlak en spoel het vervolgens met warm water af.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 3: Verwijder kalkaanslag

Kalkaanslag kan een verschrikkelijk ongedierte zijn, maar het is een probleem dat gemakkelijk te verhelpen is met baking soda. Neem hiervoor 4 kopjes baking soda en meng dit met 1/2 kopje water. Laat het mengsel vervolgens enkele uren intrekken op een kalkaanslagvlek. Breng daarna het mengsel aan de vlek aan en laat het een paar minuten intrekken. Wrijf het mengsel vervolgens in met een spons en spoel het af met warm water.

Stap 4: Voeg wat wijnsteen toe

Als u kalkaanslag heeft, is het ook raadzaam om wat wijnsteen toe te voegen aan het reinigingsproces. Voeg hiervoor een paar druppels wijnsteen toe aan het baking sodamengsel dat u heeft bereid. Wrijf dit mengsel vervolgens in op de kalkaanslagvlek. Laat dit mengsel vervolgens enkele uren intrekken en spoel het daarna af met warm water.

Stap 5: Maak de buitenkant van het toilet schoon

Om de buitenkant van uw toilet schoon te maken en tegelijkertijd vuiligheid te verwijderen, kunt u water en baking soda mengen. Neem hiervoor 1 kopje baking soda en meng dit met 1 kopje water. Wrijf dit mengsel vervolgens op de buitenkant van het toilet. Laat de baking soda vervolgens enkele minuten intrekken en verbeter daarna het glanzende oppervlak met een zachte doek. Spoel de betegelde oppervlakken vervolgens af met warm water.

Stap 6: Verleng de levensduur van het toilet

Na het schoonmaken van het toilet kunt u het beste baking soda gebruiken om de levensduur van uw toilet te verlengen. Baking soda kan worden toegevoegd aan het toiletwater, waardoor bacteriën en andere schadelijke stoffen worden geïnactiveerd. Dit helpt bij het verminderen van de kans op aanslag en het verhogen van de algehele hygiëne in het toilet. Voeg hiervoor ongeveer 1 theelepel baking soda toe aan het toiletwater en spoel het daarna af met warm water. Herhaal dit proces regelmatig voor een schonere omgeving.

Conclusie

Baking soda is een van de meest effectieve manieren om uw toilet schoon te maken en tegelijkertijd de levensduur ervan te verlengen. Als u na het lezen van dit artikel meer weet over het schoonmaken van uw toilet met baking soda, kunt u de beste resultaten behalen. Vergeet niet dat een regelmatige behandeling nodig is voor een schoon en hygiënisch toilet.

Plaats een reactie