Wc bril schoonmaken

De wc-bril doet het meestal goed, ongeacht frequent gebruik. Maar als je een goede hygiëne wilt behouden is het belangrijk dat je de wc-bril regelmatig schoonmaakt. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen, maar je wilt dat je wc-bril er na het schoonmaken nog steeds fris en netjes uitziet. Om u te helpen bij het schoonmaken van uw wc-bril, hebben we een simpele 4-stappen routinemethode samengesteld.

Stap 1 – Verwijder al het vuil

De eerste stap van het schoonmaken van uw wc-bril is het verwijderen van al het vuil dat zich op het oppervlak bevindt. Om dit te doen kunt u een doek of doek gebruiken die is ingesmeerd met een uitwasspul. Gebruik de doek om het vuil van de bril te verwijderen en spuit daarna het oppervlak schoon met een stofzuiger of stofzuiger. Herhaal dit proces totdat het oppervlak vrij is van al het vuil.

Stap 2 – Desinfecteertoppervlak

Nadat het vuil is verwijderd, is het tijd om het oppervlak te desinfecteren. Gebruik hiervoor een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het schoonmaken van wc-brillen. U kunt ook een desinfecterend middel gebruiken dat niet agressief is, zoals gootsteenontstopper of witte azijn. Breng het schoonmaakmiddel aan op de wc-bril met een doek en laat het enige tijd inwerken. Spoel na het inwerken van het schoonmaakmiddel het oppervlak af met schoon water.

Stap 3 – Niet schrobben of schuren

Om schade aan het oppervlak van de wc-bril te voorkomen, is het belangrijk dat je het oppervlak niet schuri of schrobben. Het schrobben of schuren van het oppervlak kan leiden tot beschadiging van het glazuur en het toepassen van te veel druk kan krassen op het oppervlak veroorzaken. Gebruik daarom altijd zachte sponsen of doeken bij het reinigen. Gebruik nooit schuurmiddelen of andere agressieve producten om de wc-bril schoon te maken.

Stap 4 – Droog het oppervlak

Na het schoonmaken van de wc-bril is het belangrijk dat je het oppervlak droog maakt. Gebruik een doek of zachte spons die is ingedrenkt met schoon water om het oppervlak droog te maken. Het is belangrijk om het oppervlak volledig droog te maken, omdat het anders een ideaal broedplaats voor schimmels en bacteriën kan worden. Zodra het oppervlak droog is, kunt u het voltooide resultaat bewonderen.

Conclusie

Het is belangrijk om je wc-bril goed schoon te maken om de levensduur ervan te verlengen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je wc-bril grondig schoonmaken zonder er ook maar iets van weg te halen. Door deze routine aan te houden zal je wc-bril er zo goed als nieuw uit blijven zien en komt er geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën die schade aan je wc-bril kunnen toebrengen.

Plaats een reactie