Wastafel schoonmaken

Een wastafel is een van de meest gebruikte voorwerpen in huis. Het is belangrijk dat deze regelmatig wordt schoongemaakt om de levensduur ervan te verlengen én om gezondheidsrisico’s te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw wastafel op de juiste manier schoon kunt maken.

Voorbereiden

Voordat je begint met schoonmaken, moet je de wastafel eerst voorbereiden. Sluit de kranen en zorg ervoor dat er geen water meer uitkomt. Haal vervolgens een stoffer of dweil met een emmer warm water en wat afwasmiddel. Neem ook een stuk keukenpapier, wat bijvoorbeeld glaswerk schoonmaakt. Laat eventueel cumulus gedurende 20 seconden onder de lauwwarme kraan lopen, waardoor het vuil makkelijker verwijderd kan worden.

Reinigen

Giet eerst de emmer uit. Gebruik de stoffer of dweil om de wastafel schoon te maken. Begin bij de bovenkant en werk naar beneden. Zorg ervoor dat de stoffer of dweil steeds vochtig is. Voeg meer warm water en afwasmiddel toe als het nodig is. Gebruik eventueel ook een doek met wat afwasmiddel om alle kieren schoon te maken. Als je klaar bent met schoonmaken kun je de wastafel afspoelen met de cumulus.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

ontkalken

Als er kalkaanslag aanwezig is op de wastafel, kun je het beste citroensap gebruiken. Begin met het droogmaken van de kalkaanslag met keukenpapier. Giet daarna citroensap op de plekken waar de kalkaanslag zich bevindt. Laat dit een paar minuten intrekken. Gebruik een spons of stoffer om de kalkaanslag te verwijderen. Spoel de wastafel daarna schoon met de cumulus.

Afwerken

Als laatste stap kun je de wastafel afwerken met een schoonmaakmiddel. Gebruik hiervoor een doek met schoonmaakmiddel dat bestemd is voor kranen en wastafels. Begin van bovenaf en werk naar beneden. Doe dit met kleine ronddraaiende bewegingen. Na het schoonmaken kun je de wastafel goed afspoelen en evt. nog een keer nawrijven met een stuk keukenpapier.

Conclusie

Het is erg belangrijk om je wastafel regelmatig schoon te maken. Hiermee voorkom je dat er gezondheidsrisico’s ontstaan en verleng je de levensduur van je wastafel. Bij het schoonmaken begin je met het voorbereiden van de wastafel. Daarna kun je de wastafel schoonmaken met een stoffer of dweil en afwasmiddel. Als er kalkaanslag aanwezig is, kun je dit het beste verwijderen met citroensap. Afwerken met een schoonmaakmiddel geeft meestal een mooi resultaat.

Plaats een reactie