Wasmachine schoonmaken vaatwastablet 

Goed onderhouden visitekaartjes, betekent dat ze langer meegaan. Dat geldt ook voor je wasmachine. Wasmachines schoonmaken met een vaatwastablet is een goede manier om je wasmachine in goede staat te houden. Het verlengt de levensduur van de wasmachine, verwijdert kalkaanslag en andere afzettingen en zorgt er voor dat de wasmachine beter en meer schoonwast. In dit artikel zullen we stap-voor-stap uitleggen hoe je een vaatwastablet gebruikt om je wasmachine schoon te maken.

Waarom je wasmachine schoonmaken?

Het is belangrijk om je wasmachine regelmatig schoon te maken. Na verloop van tijd verzamelt zich veel vuil, bacteriën en wasmiddelresten in het binnenste van je wasmachine, waardoor je wasmachine minder optimaal gaat functioneren. Als je niet oppast, zal je wasmachine kostbare energie verspillen en dat is verspilling van je geld. Dus het is verstandig om je wasmachine minstens een keer per maand schoon te maken.

Stappenplan: Wasmachine schoonmaken vaatwastablet

Om je wasmachine schoon te maken met een vaatwastablet, volg je de volgende stappen.

Stap 1: Haal het vuil eruit

Haal alle vuil en wasmiddelresten zoals zeep, stukken textiel en haren eruit. Dit komt uit de afvoer, het filter en andere gebieden in je wasmachine. Vooraf is het verstandig om een zaklamp mee te nemen, zodat je alle schaduwrijke gebieden goed kunt schoonmaken.

Stap 2: Vul de wasmachine

Vul de wasmachine metwarm (niet koud) water tot 3/4 van de bak. Doe vervolgend 2/3 van een vaatwastablet in de wasmachine.

Stap 3: Programmeren

Stel de wasmachine in op het programma Dweil of de lange hygiënestand met een temperatuur van 90 tot 95 graden Celsius. Zorg ervoor dat je het wasprogramma zoveel mogelijk in het begin instelt.

Stap 4: Start de wasmachine

Start nu de wasmachine. Het is hierbij belangrijk dat de deur van de wasmachine gesloten blijft, want anders verliezen de chemicaliën in de tablet hun werkzaamheid. Als je wasmachine klaar is, laat je het doorlopen totdat het opnieuw een rincyclus heeft uitgevoerd.

Stap 5: Spoel het af

Voordat je de wasmachine opnieuw gebruikt, is het verstandig om het af te spoelen met koud water. Daarnaast kun je ook een paar emmers water door de machine laten lopen. Hierdoor worden eventuele resten vaatwastablet, die opgehoopt in je wasmachine kunnen zijn, verwijderd.

Stap 6: Droog het filter

Als laatste kun je het filter schoonmaken. Doe de deksel van de wasmachine open en haal het filter eruit. Dit is eenvoudig te herkennen, omdat het eruit ziet als een metalen bak met gaatjes erin. Maak het filter schoon met een doek. Pas op met het filter, want het kan ervoor zorgen dat je wasmachine goed gesloten blijft en lekt.

Conclusie

We hopen dat u met dit artikel meer inzicht heeft gekregen in het proces van het schoonmaken van uw wasmachine met een vaatwastablet. Hopelijk heeft het artikel je geholpen de levensduur van je wasmachine te verlengen. Vergeet niet dat het belangrijk is om je wasmachine minstens een keer per maand schoon te maken, om zo vuil, bacteriën en wasmiddelresten te verwijderen en om energieverspilling te voorkomen.

Plaats een reactie