Wasmachine Schoonmaken Azijn

Als u uw wasmachine schoonmaakt met azijn, kunt u veel problemen voorkomen en de levensduur ervan verlengen. Azijn is een ontzettend veelzijdig product waarmee veel items in huis kunnen worden schoongemaakt. In dit artikel leest u meer over het schoonmaken van uw wasmachine met azijn.

Waarom azijn gebruiken?

Azijn is een puur product dat veel voordelen heeft. Het is natuurlijk, biologisch afbreekbaar en niet chemisch. Daarom is het veel gebruikt voor het schoonmaken van het wasgoed, maar ook voor het schoonmaken van het wasmachine zelf. Het is zachter dan andere producten en schadeert al het materiaal niet. Het is ook hypoallergeen, wat handig is als er mensen zijn die allergisch zijn voor bepaalde schoonmaakmiddelen.

Bereid het schoonmaken van de wasmachine voor

Allereerst is het belangrijk dat je alle items uit de wasmachine haalt. Als uw wasmachine vuil is, is het geen goed idee om het simpelweg te wassen. Dit kan de vlekken immers alleen maar erger maken. Zorg daarom dat alle items die in de wasmachine zitten, eruit worden gehaald. Dan kunt u de wasmachine schoonmaken.

Daarna is het belangrijk dat u de gootsteen van de wasmachine schoonmaakt. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel en warm water mét een klein beetje schoonmaakmiddel. Borstel zachtjes zodat u de randen en gaten goed schoonmaakt. Als je klaar bent met het schoonmaken van de gootsteen, veeg je alle resten met een zachte doek af.

Schoonmaken met azijn

Als de gootsteen schoon is, kunt u de wasmachine schoonmaken. Giet vier kopjes azijn in de wasmachine. Zet vervolgens de wasmachine aan en kies een korte, heet programma. Tijdens het wasprogramma zal de azijn diep in de wasmachine dringen en zo de vuildeeltjes verwijderen. Afhankelijk van de staat van de wasmachine, kunt u overwegen om het programma twee of drie keer opnieuw te starten als het klaar is.

Als u klaar bent met het wasprogramma, spoel je de wasmachine door met koud water. Het welbekende citroenzuur dat soms wordt gebruikt om de wasmachine te reinigen, is hetzelfde als azijn. Daarom kunt u hetzelfde doen als hierboven beschreven. Maak de buitenkant van de wasmachine schoon met een schone doek en lauwwarm water. Probeer geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Mogelijke problemen voorkomen

Als u regelmatig uw wasmachine schoonmaakt met azijn, kunt u veel problemen voorkomen. Als u een probleem heeft met uw wasmachine, kunt u dat aan de wasmachine reparatiediensten melden. Daar kunnen ze u helpen bij het detecteren en oplossen van eventuele problemen.

Als de problemen blijven bestaan, moet u de wasmachine volledig laten schoonmaken door een technicus. De technicus gebruikt waarschijnlijk chemicaliën om uw wasmachine grondig te reinigen, die moeten worden gebruikt in strikt beperkte doses om schade aan de wasmachine te voorkomen.

Conclusie

Als u regelmatig uw wasmachine schoonmaakt met azijn, kunt u veel problemen voorkomen en de levensduur ervan verlengen. Azijn is zachter dan andere producten en schadeert uw wasmachine niet. Haal alle items uit de wasmachine voordat u begint met het schoonmaken, en gebruik azijn voor een schone en gezonde wasmachine. Als de problemen blijven bestaan, kunt u de wasmachine laten schoonmaken door een professionele technicus.

Plaats een reactie