Voegen vloer schoonmaken

Er is geen betere manier voor het maken van een kamer stofvrij en schoon dan door het schoonmaken van de vloer. En de voegen in de vloer zijn hierbij erg belangrijk en hoewel ze een grote impact hebben op het uiterlijk van een kamer, worden ze vaak over het hoofd gezien. Daarom wordt hieronder stapsgewijs uitgelegd hoe je vloer voegen schoon kunt maken.

Stap 1: Verzamel de juiste materialen

Om goed te kunnen beginnen met het schoonmaken van je vloer voegen, heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Ten eerste heb je een emmer of een teil nodig, gevuld met 2 liter warm water. Voeg daar gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen aan toe om ervoor te zorgen dat je voegen goed worden schoongemaakt. Daarnaast heb je een voegkrabber, een harde borstel of spons en een schone doek nodig.

Stap 2: Verwijder het vuil en vuiligheid

De volgende stap is het verwijderen van vuil en vuiligheid van de voegen. Hierbij kun je met de voegkrabber de hardnekkige vlekken voorzichtig verwijderen. Gebruik vervolgens de harde borstel of spons om het fijne vuil en viezigheid uit de voegen te halen. Zorg ervoor dat je dan ook al het losgekomen vuil verwijdert uit de voegen.

Stap 3: Was de voegen

Na het verwijderen van het vuil is het tijd om de voegen te wassen. Giet hiervoor het schoonmaakmiddel samen met het water in de emmer of teil. Gebruik vervolgens de doek om de voegen te wassen met deze mengeling en zorg ervoor dat je alle voegen goed the wassen om het vuil weg te krijgen.

Stap 4: Maak de voegen droog

Nadat je klaar bent met wassen, is het tijd om de voegen droog te maken. Gebruik hiervoor een schone, droge doek om de voegen droog te maken, zo stroomt het overtollige water weg en zullen de voegen schoon en opgewreven zijn.

Stap 5: Reinig de voegen regelmatig

Als je je voegen regelmatig schoonmaakt, dan zal dit ook helpen bij het verlengen van de levensduur ervan. Het heeft de voorkeur om de voegen minstens één keer per maand te wassen, gebruik hiervoor de bovenstaande stappen en dit zal helpen bij het verlengen van de levensduur van je vloer en ook bij het behouden ervan.

Conclusie

Het schoonmaken van je vloer voegen is niet zo moeilijk als het lijkt en met de reeds beschreven stappen kun je je voegen op een goede manier schoonmaken en de levensduur ervan verlengen. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig de voegen schoonmaakt, zodat je ze in topconditie kunt houden. En de voegen zullen er dankbaar voor zijn!

Plaats een reactie