Vloer schoonmaken

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur. Ze maken deel uit van de sfeer van ons huis en zorgen voor de nodige warmte. Daarom is het belangrijk dat we onze vloeren regelmatig schoonmaken. Een goede schoonmaakroutine kan ervoor zorgen dat onze vloeren er zo lang mogelijk mooi en nieuw uitzien. In dit artikel gaan we in op de verschillende stappen om een vloer te schoonmaken en hoe we de levensduur van onze vloeren kunnen verlengen.

Stappen voor het schoonmaken van uw vloer

Stap 1: Verwijder het stof en de losse vuildeeltjes

Het eerste wat je moet doen als je de vloer gaat schoonmaken, is alle losse stofdeeltjes en vuildeeltjes verwijderen. Dit kan door vloerstofzuigers, stofzuigermondstukken of een stofwisser te gebruiken. Zorg ervoor dat je zowel de zichtbare, als de niet zichtbare delen van de vloer schoonmaakt. Let er hierbij op dat je geen natte mop gebruikt, deze kan de vloer beschadigen.

Stap 2: Schrob je vloer

Als je alle losse vuildeeltjes hebt verwijderd, is het tijd om je vloer te schrobben. Hiervoor gebruik je een licht schuimende, vloerreiniger op basis van water. Gebruik een lange schoongemaakte mop om de vloer schoon te maken. Beweeg de mop van links naar rechts, gebruik geen cirkelvormige bewegingen hierbij. Omstreken en tegels kun je het beste schoonmaken met een harde borstel en/of harde spons.

Stap 3: Spoel je vloer

Na het schrobben is het belangrijk om je vloer goed te spoelen. Hiervoor gebruik je een schone, natte mop of spons. Gebruik geen schuurspons, deze kan de vloer beschadigen. Let op dat je alle resten van de reinigingsmiddelen verwijdert. Je kunt hierbij het beste lauwwarm water gebruiken. Wanneer je klaar bent met het spoelen kun je de vloer kort afnemen met een schone, droge doek of mop.

Stap 4: Laat de vloer drogen

Na het afnemen met een droge doek of mop, is het belangrijk dat je de vloer goed laat drogen. Op deze manier voorkom je schimmelvorming en voorkom je dat er strepen of vlekken op je vloer achterblijven. Je kunt ervoor kiezen om de vloer droog te wrijven met een schone doek, of je kunt een handdoek gebruiken om de vloer op te drogen. Probeer te voorkomen dat er water in vloerritsen en plinten komt om schimmelvorming te voorkomen.

Hoe kun je de levensduur van je vloer verlengen?

Om de levensduur van je vloer zo lang mogelijk te maken, is het belangrijk om je vloer goed te verzorgen. Hierbij kun je het beste de volgende tips opvolgen:

  • Gebruik een matje bij de deur om stof en vuil buiten de deur te houden.
  • Veeg regelmatig kruimels en andere stofdeeltjes weg.
  • Gebruik schoenen met zacht rubberzool om beschadigingen te voorkomen.
  • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen geschikt voor je vloer.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die plantaardige oliën en was bevatten.
  • Gebruik geen schuurspons of staalwol voor het schoonmaken van je vloer.
  • Gebruik nooit krachtige of agressieve schoonmaakmiddelen.

Door de bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je vloer er zo lang mogelijk mooi uitziet en dat je ervan kunt genieten. Door je vloer goed schoon te houden, kun je de levensduur van je vloer aanzienlijk verlengen.

Plaats een reactie