Vieze tong schoonmaken

Het hebben van een vieze tong kan een vervelende situatie zijn. Je tong raakt vuil door bacteriën die worden veroorzaakt door het drinken van koffie, het eten van suikerrijke snacks of door roken. Het is belangrijk om de stof op je tong zo snel mogelijk te verwijderen, aangezien het niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook de oorzaak kan zijn van vervelende geuren.

Om ervoor te zorgen dat je tong zo schoon mogelijk blijft, is het van cruciaal belang om je tong regelmatig te poetsen en schoon te maken. Hoe precies? Hieronder vind je een stap-voor-stap-gids voor het schoonmaken van je vieze tong.

Stap 1: Gebruik je tongschraper of een ander schrobben instrument

Om je vieze tong te reinigen, is het belangrijkste dat je een speciaal instrument gebruikt. Je kunt je tong schrapen met een speciale tongschraper of met een ander geschikt schrobben instrument wat niet te ruw is. Zorg ervoor dat het instrument dat je gebruikt hygiënisch is.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Houd het instrument omhoog tegen je tong en schraap ermee over de gehele tongoppervlak. Als je een tongschraper gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je van voor naar achteren beweegt, vanaf de punt van je tong. Doe dit voorzichtig en ga niet te hard schrapen, want dan kunnen er kleine wondjes en scheuren ontstaan.

Stap 2: Gebruik de juiste tandpasta voor je tong

Tandpasta is een belangrijk onderdeel van het reinigen van je tong. Gebruik nooit tandpasta die fluoride bevat, omdat het daarmee te veel schade kan aanbrengen aan je tong. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een natuurlijke tandpasta zonder fluoride. Zoek ook naar tandpasta met ingrediënten die helpen bij het verminderen van de stank uit je mond.

Om je toe te rusten met de juiste tandpasta, kun je samen met je tandarts of andere mondhygiënist overleggen wat het beste is voor jouw mond en je tong. Plaats een kleine hoeveelheid tandpasta op je tandenborstel en poets je tong voorzichtig, net als je je tanden poetst.

Stap 3: Gebruik een mondspoeling

Na het schrapen van je tong en het poetsen met tandpasta, is het belangrijk om je mond te spoelen met een speciale mondspoeling die zink bevat. Zink helpt bij het verminderen van de geur in je mond en het elimineren van bacteriën. Zorg er ook voor dat je een mondspoeling gebruikt met alcohol, om ervoor te zorgen dat je tong niet alleen schoon is, maar ook gezond.

Stap 4: Gebruik mondwater

Mondwater helpt bij het vermijden van tandbederf, het verminderen van bacteriën die slechte geuren uit je mond veroorzaken en het behouden van een gezonde gebitsverzorging. Het is daarom belangrijk om na elke maaltijd (of na elke twee uur eten) wat mondwater te gebruiken. Spoel je mond gedurende minimaal één minuut met mondwater, om er zeker van te zijn dat je vieze tong goed wordt schoongemaakt.

Stap 5: Vermijd stoffen die je tong vuil maken

Om voor een langere periode een schone tong te behouden, is het belangrijk om bepaalde stoffen te vermijden. Probeer bijvoorbeeld dagelijkse koffie te vermijden of eet geen suikerrijke snacks, omdat je hiermee de oorzaak bent van een vieze tong. Ook is het belangrijk om tabak en andere stoffen te vermijden, omdat deze een slechte geur achterlaten.

Stap 6: Gebruik een mondwater met alcohol

Het gebruiken van een mondwater met alcohol helpt bij het verminderen van bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat je tong vuil wordt. Alcohol heeft een antibacteriële werking, waardoor het bacteriën kan doden die je tong vuil maken. Kies een mondwater met een lage alcoholgehalte en gebruik het twee keer per dag, na het eten van maaltijden en bij het schoonmaken van je tong.

Conclusie

Als je je tong regelmatig schoonmaakt zoals in de bovenstaande stappen, zorg je ervoor dat de levensduur van je tong zal verlengen. Het is belangrijk om je mond dagelijks schoon te maken met tandpasta en mondwater, om ervoor te zorgen dat bacteriën die vieze tongen veroorzaken, niet kunnen vermenigvuldigen. Maar bovenal, gebruik je tongschraper of een ander schrob instrument om je vieze tong te schrapen, om je tong zo schoon mogelijk te houden.

Plaats een reactie