Vette ramen schoonmaken

Het schoonmaken en onderhouden van vette ramen is een veel voorkomende taak. Vooral als je woning of gebouw in een stedelijke omgeving is gelegen waar veel verkeer voorkomt, kan het behoorlijk wat vuil opwerpen dat direct op je ramen terecht komt. Ook in druk en smogrijk gebied is het van groot belang dat je ramen goed worden onderhouden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Om de levensduur van vette ramen te verlengen, is het dus van groot belang dat je ramen goed worden schoongemaakt.

Basishandelingen

Door de basishandelingen voor het schoonmaken van vette ramen goed uit te voeren, zorg je ervoor dat het vuil makkelijk te verwijderen is. Je kunt een zwabber of stofzuiger gebruiken om het vuil grotendeels te verwijderen. Hiervoor kun je verschillende soorten stoffer gebruiken die je bevestigt aan je stofzuiger. Gebruik dit apparaat dan om het gehele raamoppervlak te behandelen. Zorg er hierbij voor dat de stoffer de vette ramen geen schade toe brengen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan krassen of kleine krasjes die optreden wanneer je overschot aan druk uitoefent op het raam als je stofzuigt.

Vervolgstappen

Voor het vervolg kunt je de ramen voorzien van een zuiveringsmiddel. Hiervoor kun je kiezen voor een lichte schoonmaakoplossing, bijvoorbeeld een milde zeep met warm water. Een andere optie is om voor de aanschaf van een speciaal glaszuiveringsmiddel te gaan. Dit middel is zo samengesteld dat het de vette ramen niet beschadigt. Let er hierbij wel op dat je goed leest wat voor soort ramen je hebt en dat je het juiste middel selecteert voor dit soort ramen. Hiervoor kun je terecht bij een speciaal glasreinigingsbedrijf dat alleen producten aanbiedt die bedoeld zijn voor het schoonhouden van glas.

Gebruik daarna een zachte doek en gebruik deze om je ramen schoon te maken. Hierbij dien je ervoor te zorgen dat je langs de ramen blijft wrijven om al het vuil te verwijderen. Je kunt hierbij een droog en schoon microvezeldoekje gebruiken voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de randen ook goed schoonmaakt, omdat hier vuil zich vaak ophoopt.

Afsluiting

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om een glansmiddel aan te brengen om je ramen een extra glans te geven. Hierbij dien je ook rekening te houden met het type ramen dat je hebt. Ook hiermee kun je bij een speciaal glasreinigingsbedrijf terecht. Om ervoor te zorgen dat je ramen en glas langer glanzend blijven, is het van belang dat je regelmatig het schoonmaakproces herhaalt. Als je de bovenstaande stappen volgt, blijft je glas in topconditie en heb je lange tijd plezier van je prachtig glinsterende ramen.

Plaats een reactie