Velgen schoonmaken

Velgen zijn het eerste deel van je auto dat je ziet als je er omheen loopt en ze hebben een directe invloed op hoe mooi je auto eruit ziet. Helaas is het moeilijk om velgen schoon te maken, vooral vanwege het vele vuil en moeilijk te bereiken plekken waar ze aan blootgesteld worden. Daarom is het belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om de velgen zo lang mogelijk te laten glanzen. In dit artikel geven we je tips over hoe je jouw velgen op de juiste manier kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Soorten velgen

Het schoonmaken van velgen begint met het begrijpen van de verschillende soorten soorten velgen die op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn meerdere soorten velgen, waaronder velgen gemaakt van staal, aluminium, chroom en lichtmetalen velgen. Elke velg heeft zijn eigen eigenschappen en je moet dan ook eerst bekijken van welke materiaal je velgen worden alvorens je deze gaat schoonmaken.

Bereid het schoonmaken voor

Alvorens je aan het schoonmaken begint is het verstandig om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden gemakkelijk bij de hand hebt. Hieronder vind je een lijst met benodigdheden om je velgen op de juiste manier schoon te maken:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
  • Vuilniszakken
  • Zeem
  • Osmosewater
  • Autoshampoo
  • Doeken, sponsen en borstels (afhankelijk van je velgen materiaal)
  • Voedingsmiddelendegreaser
  • Protector

Schoonmaken van velgen

Je begint het schoonmaken van velgen door je auto weg te zetten op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je auto op een plaats staat waar de velgen vrij toegankelijk zijn voor je, zodat je geen extra moeite hoeft te doen. Vervolgens gooi je een vuilniszak over de band zodat je niet met vuil aan het werken bent.

Gebruik vervolgens een sea zeem (afhankelijk van je velgen materiaal kan het nodig zijn om een ander type zeem te gebruiken) en verwijder het vuil van de velgen. Zorg ervoor dat je alleen draait in de richting van de luchtstroom. Als de velgen erg vuil zijn, neem je het schoonmaken wat langer in beslag en verwijder je onzuiverheden met een borstel, doek of spons.

Vervolgens ga je osmosewater gebruiken om de velgen grondig te reinigen. Gebruik hiervoor een fles osmosewater en spray dit op de velgen van je auto. Laat het drogen op de velgen voor twee à drie minuten en veeg vervolgens het oppervlak droog met een doek.

Autoshampoo reinigen

Gebruik autoshampoo om de velgen te reinigen. Deze autoshampoo wordt aangebracht met een extra vachtige doek om ervoor te zorgen dat je velgen niet beschadigd worden. Verdeel de autoshampoo gelijkmatig over het oppervlak van de velg en reinig het oppervlak met licht draaiende bewegingen. Vermijd hierbij direct contact met de banden van je auto om schade te voorkomen.

Vet en olie verwijderen

Na het schoonmaken van de velgen kan het soms nodig zijn om er een extra reinigingsmiddel, zoals een voedingsmiddelendegreaser, bij te gebruiken. Voedingsmiddelendegreaser is speciaal ontwikkelt om vet en olie te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid van het degreaser product op de velgen aan en laat het ongeveer 5 minuten intrekken. Veeg daarna het product en de olie en vetten weg met een vochtige doek.

Bescherming toevoegen

Nadat je velgen schoongemaakt zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je velgen buiten invloeden worden beschermd. Hiervoor is een protector voldoende om de levensduur van je velgen te verlengen. Gebruik hiervoor een doek en breng de protector aan in kleine cirkelvormige bewegingen. Hierbij let je erop dat de protector gelijkmatig wordt verdeeld over het oppervlak van de velgen. Zorg ervoor dat je de protector op de plaatsen aanbrengt waar de velg het meest bloot staat aan buiten invloeden en vermijd contact met de banden.

Conclusie

Velgen schoonmaken kan een tijdrovend proces zijn, vooral vanwege de vele moeilijk bereikbare plekken en de verschillende soorten velgen die op de markt verkrijgbaar zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat je doet alvorens je met het schoonmaken begint. Van het voorbereiden van je benodigdheden, het reinigen van de velgen met zeem, autoshampoo en voedingsmiddelendegreaser en het aanbrengen van de protector aan de velgen, is een goede voorbereiding en uitvoering essentieel. Om je velgen op de juiste manier te kunnen schoonmaken en de levensduur ervan te kunnen verlengen.

Plaats een reactie