Tuintegel schoonmaken

Tuinhuisjes en andere verhardingen zoals tuintegels hebben het zelfs in kleine tuinen vaak lastig. Een tuin die regelmatig grondig schoongemaakt wordt, is een tuin waarin de tuinman of tuinmansvrouw veel meer plezier beleeft. Om die reden is het belangrijk om je tuintegels Schoon te houden. Uit deze blog komen de meest gemaakte fouten bij het schoonmaken en vernieuwen van je tuintegels naar voren, evenals tips die je kunnen helpen bij het verlengen en up-to-date houden van je tuintegels.

Schoonmaakmateriaal en tips

Als je je tuintegels schoon wil houden, is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken om ze goed schoon te maken. Een tuinhandschoen en schoonmaakmiddelen zoals water en schoonmaakazijn of schoonmaakmiddelen die speciaal voor tuintegels gemaakt zijn, staan vooraan. Gebruik ook een oude (maar schone) spons of een borstel met een harde borstelkop die rustig wordt gebruikt. Vergeet ook niet om een heggenschaar of een snoeischaar bij de hand te nemen, zodat je je tegels schoon kunt houden met behulp van deze gereedschappen.

Na het selecteren van de juiste materialen, volgen hier enkele tips voor het schoon- en onderhouden van je tuintegels:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52
  • Vergeet niet om overal netjes schoon te maken. Als je alleen de gebruikelijke verzamelplaatsen voor vuil schoonmaakt, blijft er veel achter dat je later moet schoonmaken.
  • Vergeet ook geen bebladerde planten en struiken die over je tuintegels kunnen groeien. Deze moeten regelmatig gesnoeid worden om de levensduur van de tuintegels te verlengen.
  • Gebruik water en zeep om de tegels schoon te maken. Als er echter vettige vlekken op je tuintegels zitten, kun je gebruik maken van een afvoerreiniger. Er zijn ook afvoerreinigers verkrijgbaar die specifiek voor tuintegels zijn ontwikkeld. Gebruik deze voorzichtig en niet meer dan nodig is.
  • Was je tuintegels af met schoon water na het schoonmaken, of gebruik een hogedrukspuit als je die tot je beschikking hebt.
  • Vergeet ook niet om je tuintegels periodiek te onderhouden door ze in de lente en de herfst te reinigen. Deze reiniging helpt je tuintegels schoon te houden en hun levensduur te verlengen.

Gebruik geen chemische stoffen als reinigingsmiddelen!

Hoewel sommige mensen chemische stoffen gebruiken om tegels te reinigen, is dit niet aan te bevelen. De meeste chemische stoffen zijn zeer agressief en zullen je tuintegels eerder beschadigen dan dat het schoonmaakt. Bovendien zullen de agressieve chemicaliën je tuintegels beschadigen, waardoor ze uiteindelijk hun kleur en glans verliezen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die speciaal voor tuintegels zijn ontwikkeld. Deze schoonmaakmiddelen worden samengesteld door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken en onderhouden van tuintegels. Naast het feit dat deze middelen milieuvriendelijk en vrij van agressieve chemicaliën zijn, zijn ze ook gemakkelijk in gebruik. Je kunt de meeste middelen gewoon aanbrengen met een doek of spons en vervolgens afspoelen met schoon water.

Verleng de levensduur van je tuintegels

Om een langere levensduur van je tuintegels te verkrijgen, is het belangrijk om een regelmatig onderhoud volgens de bovenstaande tips uit te voeren. Daarnaast zijn er nog een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om de levensduur van je tuintegels te verlengen.

  • Verzegel je tegels, zodat het vuil, stoom en water geen kans krijgen om de tegel te penetreren en hem te beschadigen.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen om je tegels schoon te maken, omdat deze de tegels kunnen beschadigen.
  • Gebruik geen oplosmiddelen om heel hardnekkige vlekken te verwijderen.
  • Pas dezelfde machine/techniek toe voor het reinigen van de tegel, zodat de tegel zijn glans en natuurlijke kleur behoudt.
  • Voor het geval van reparatie en/of vernieuwing van je tuintegels, laat je een specialist het werk doen, zodat je tuintegels hun levensduur kunnen behouden.

Het bovenstaande zou je informatie geven over het schoonmaken van tuintegels. Door de juiste materiaal te gebruiken en de hierboven vermelde tips te volgen, kun je je tuintegels schoon houden en hun levensduur verlengen. Vergeet ook niet om je tuintegels te controleren op beschadigingen en ze te repareren of te vervangen als dit nodig is.

Plaats een reactie