Tuinmeubels schoonmaken

Als je wilt dat je tuinmeubels er lang mooi uitzien en je geniet van het optimale comfort, dan is het belangrijk dat je ze schoonmaakt. Schoonmaakwerkzaamheden voorkomen dat jouw tuinmeubels vroegtijdig achteruitgaan in kwaliteit. Hieronder leggen we uit hoe je de verschillende soorten tuinmeubels het beste kunt schoonmaken en hoe je de levensduur daarvan kunt verlengen.

Het schoonmaken van metaal

Als je tuinmeubels uit metaal bestaan, zoals van aluminium of staal, dan geldt dat je deze het beste schoonmaakt met een zacht doekje en een mild zeepwater. Door krassen of roest te voorkomen, is een stevige borstel niet aan te raden. Het is belangrijk dat je de meubels na het schoonmaken goed afspoelt met lauwwarm water. Om de levensduur van de meubelen te verlengen, kun je ze daarna afdrogen met een schone doek of keukenrol.

Het schoonmaken van plastic

Plastic tuinmeubels etn het beste gereinigd worden met lauw warm water en een mild afwasmiddel, zoals afwasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor plastic tuinmeubilair. Het is belangrijk dat je de plastic meubelen grondig afspoelt met lauwwarm water als je klaar bent met het schoonmaken. Om te voorkomen dat plastic meubilair vies wordt, is het belangrijk dat je het tuinmeubilair goed afdekt als je het niet gebruikt. Dat voorkomt dat de meubels vies worden en het verlengt ook de levensduur.

Het schoonmaken van hout

Houten meubels dienen schoongemaakt te worden met een spons, lauw warm water en een mild zeep. Veel houten meubelen hebben een waslaag die vuil en stof tegenhoudt. Dit is belangrijk om te behouden voor een mooi uiterlijk en om de levensduur van het hout te verlengen. Na het schoonmaken, moet je de meubels goed afspoelen met lauwwarm water en afdrogen met een schone doek. Voor extra bescherming, kun je was oliën op het hout aanbrengen. Let wel op dat je dit alleen aanbrengt op schone houten meubels.

Het schoonmaken van stoffen tuinmeubels

Als je tuinmeubels bedekt zijn met stof (banen, kussens, enz.) dan geldt het volgende. Om je tuinmeubels schoon te maken moet je deze het beste met mild zeepwater afveegen met een zacht doekje. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of borstels, want dit kan leiden tot schade aan het materiaal. Nadat je hem hebt afgeveegd, moet je de stof goed afspoelen met lauwwarm water en afdrogen met een schone doek. Om de levensduur van je tuinmeubels te verlengen, kun je ervoor kiezen om de kussens in de winter af te dekken met een waterafstotende kleed of een plastic zak.

Conclusie

In conclusie is het belangrijk om regelmatig je tuinmeubels schoon te maken, om zo hun kwaliteit en uiterlijk te behouden. Afhankelijk van het materiaal, moet je het tuinmeubilair schoonmaken met een zacht doekje, mild zeepwater of een afwasmiddel. Om de levensduur van de meubels te verlengen, is het belangrijk om ze na het schoonmaken goed af te drogen en ze af te dekken als je ze niet gebruikt. Zo kun je ervoor zorgen dat je tuinmeubels er voor langere tijd prachtig uitzien!

Plaats een reactie