Tuinmeubelen schoonmaken

Als je van buitenleven geniet, is het van belang je tuin multifunctioneel en aantrekkelijk te maken. Goede tuinmeubelen geven je tuin het door jou gewenste uiterlijk. Als je tuinmeubelen regelmatig onderhoudt, kunnen deze jarenlang meegaan. In dit artikel laten we je zien hoe je je tuinmeubelen het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan zo lang mogelijk kunt verlengen.

Voorbereiding voor het schoonmaken

Organiseer al je schoonmaakmiddelen, zoals een schrobmachine, scheerschuim, stomerijspons of tuinschuim, voor je begint. Bekijk je meubelstukken en bepaal welke materialen je gaat schoonmaken. Controleer of er vlekken op het materiaal zitten. Kijk vervolgens of de tuinmeubelen stoffen of textiel bevatten. Denk ook aan de staat van de meubelen, bijvoorbeeld of ze buiten staan of in een tuinhuisje. Er zijn speciale producten voor verschillende type materialen.

Verwijder ook eventuele verse vlekken meteen met lauwwarm water en een zachte doek. Als het vuil hardnekkig is, gebruik je een speciale schoonmaakoplossing. Maar wees voorzichtig met schoonmaakmiddelen die schaalorganismen bevatten. Deze chemicaliën kunnen de materiaal van je meubelen aantasten. Voordat je er een gebruikt, lees je goed de gebruiksaanwijzing.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Weight schoonmaken

Gietijzeren tuinmeubelen moeten om de paar maanden gereinigd worden, vooral als ze buiten staan. Was de meubelen af met een schoonmaakoplossing speciaal voor gietijzer. Droog de stukken onmiddellijk af, omdat ze anders kunnen roesten. Prachtig geverfde meubelen verliezen hun kleur als ze langdurig worden blootgesteld aan zonlicht, maar je kunt dit voorkomen door de stukken twee of drie keer per jaar schoon te maken met warm water en een zacht reinigingsmiddel. Er zijn ook speciale wasoplossingen op waterbasis verkrijgbaar voor kleurrijke tuinmeubelen.

Verfijnd gesneden boomstammen hebben aandacht nodig. Was ze af met warm water en een mild reinigingsmiddel, waarna je er stukken krantenpapier en olie overheen wrijft. Zorg dat je een stuk krantenpapier gebruikt, omdat dit het meest veelzijdig is. Voor antracietmeubelen – meubelen die intensief gereinigd en geconserveerd moeten worden – is het raadzaam speciale antracietreiniger te gebruiken. Deze reiniger voorkomt roestplekken en voorkomt dat vet, voedselresten of vlekken op het oppervlak komen.

Textiel stukken schoonmaken

Tuinmeubelen met een stoffen of textielen bekleding verliezen hun glans en kleur als ze niet goed onderhouden worden. Sta soms in de zon, vlekken, stof en vuil verstoren de schoonheid van je meubels. Maak meubelstukken met stoffen bekleding schoon met een zachte doek en lauwwarm water. Je kunt ook een vorstcleaner gebruiken om eventuele vlekken te verwijderen, maar raadpleeg eerst de gebruiksaanwijzing. Speciale schoonmaakmiddelen voor stoffen meubelen bevatten geen schadelijke chemicaliën. Deze producten voorkomen kleurvervaging en maken je meubelen weer glanzend en verwijderen horizontale strepen die aan de stoffen kunnen blijven kleven.

Stools voor het schoonmaken

Bij het onderhoud van je tuinmeubelen heb je ook rekening te houden met kussens of stols bij het schoonmaken. Het schoonmaken van kussens is relatief eenvoudig. Spoel de stof af met lauw water en was het vervolgens met een zachte stofzuiger. Om de kussens te impregneren, gebruik je een vogel- of regenwerend middel. Gebruik dit product met mate, want teveel middel maakt het stof zwaar en zacht. Wrijf stols af met een doek die licht is begrepen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Matslijp de stols na het schoonmaken en behandel de stols vervolgens met een speciaal product om het hout te conserveren.

Lamineren meubels

Stukken gemaakt van laminaat moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat deze meubelen water en uitdroging zo goed mogelijk vermijden. Gebruik hiervoor een zachte doek en lauw water, dit voorkomt krassen. Met een reinigingsmiddel speciaal voor laminaat kun je al het vuil verwijderen. Vergeet niet om je meubelen na het schoonmaken uit te leggen in de zon. De zon droogt de meubelen en voorkomt water en uitdroging. Laminaat is een gevoelig materiaal, dus je moet er voorzichtig en secuur mee omgaan.

Conclusie

Tuinmeubelen kunnen een tuin een mooi en stijlvol uiterlijk geven. Om ervoor te zorgen dat het materiaal in prima staat blijft, moet je je meubelen goed onderhouden en schoonmaken. Dit onderhoud verandert met het materiaal – er zijn speciale producten verkrijgbaar voor verschillende materialen, zoals gietijzer, stof, laminaat en hout. Kussens en stols moeten ook worden schoongemaakt om hun goede staat te behouden. Vergeet niet je tuinmeubelen na het schoonmaken weer terug te leggen in de zon, omdat dit verdampend water en uitdroging voorkomt.

Plaats een reactie