Tuinmeubelen schoonmaken met soda

Tuinmeubelen blijven het hele jaar door buiten staan, waardoor ze aan weersinvloeden worden blootgesteld. Zo kan het zijn dat ze vuil worden door vuil, stof, roet en algen. Met het schoonmaken van tuinmeubelen kunt u duurzame meubels ook duurzamer verlengen en genieten van uw tuinmeubelen voor lange tijd. Kies je ervoor om de tuinmeubelen met soda te schoner, dan houd je deze in optimale conditie.

Het schoonmaken van tuinmeubelen met soda: stappenplan

Het schoonmaken van tuinmeubelen met soda vergt wat voorbereiding, maar het resultaat is het waard. In het volgende stappenplan leest u precies wat u moet doen om de tuinmeubelen met soda schoon te krijgen.

Stap 1: verzamel materialen

Voor het schoonmaken van uw tuinmeubelen met soda heeft u de volgende materialen nodig:

  • 1 kg citroenzuur
  • 2 kg soda
  • Schoonmaakborstels
  • Emmer
  • Optioneel: een hogedrukspuit

Stap 2: maak een oplossing

Meng 1 kilo citroenzuur met 2 kilo soda en een emmer lauw warm water. Goed roeren, zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 3: Bewerk het oppervlak

Gebruik een schoonmaakborstel om het oppervlak van de tuinmeubelen te bewerken. Bewerk in kleine cirkelvormige bewegingen het hele oppervlak. Als je een hogedrukspuit hebt dan kun je de oplossing met de krachtige straal over het oppervlak spuiten. Laat even intrekken en spoel af.

Stap 4: Spoel

Spoel na het bewerken van het oppervlak het schoonmaakmiddel goed af met water, waardoor eventuele resten van de oplossing worden verwijderd.

Voordelen van het schoonmaken van tuinmeubelen met soda

Om de tuinmeubelen schoon te houden is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon en vuilvrij is. Het schoonmaken van tuinmeubelen met soda heeft een aantal voordelen ten opzichte van het gebruiken van andere schoonmaakmiddelen zoals bleek of allesreiniger. Ten eerste is het goed voor het milieu, omdat het een natuurlijke en milieuvriendelijke oplossing is. Ten tweede is het niet schadelijk voor de tuinmeubelen. Het schoonmaken met soda reinigt de tuinmeubelen zacht, zodat zij niet worden aangetast. Ten slotte is het goedkoop, waardoor het schoonmaken van tuinmeubelen met soda een betaalbare oplossing is.

Tips om tuinmeubelen schoon te houden

Een aantal tips om de levensduur van de tuinmeubelen te verlengen en ervoor te zorgen dat de meubelen er zo lang mogelijk mooi uitzien, zijn:

  • Verplaats de meubels zo min mogelijk. Als ze verplaatst worden, plaats ze beter op een beschermende ondervloer.
  • Voor metaalwerk, zoals poedercoating, is het belangrijk dat u op zoek gaat naar een buitenschoonmaakoplossing met anti-oxidatie.
  • Voeg wekelijks een laag wateroplosbare carnauba- of bijenwas toe voor een extra beschermlaag.
  • Verwijder ook regelmatig algen die op het oppervlak verschijnen.
  • Gebruik altijd afneembare hoezen voor de meubels als ze buiten worden bewaard.

Conclusie

Met hierboven genoemde tips kunt u de levensduur van uw tuinmeubelen verlengen en het juiste schoonmaakmiddel kiezen. Bij het schoonmaken van tuinmeubelen met soda wordt eveneens geadviseerd om periodiek onderhoud te plegen. Zo blijven uw tuinmeubelen er mooi uitzien en kunt u er nog vele jaren van genieten!

Plaats een reactie