Travertin Vloer Schoonmaken

Travertin is een kalksteensoort die vaak gebruikt wordt voor vloeren in hotels, horeca, musea en winkelcentra. Deze vloeren hebben een sterke en tijdloze uitstraling, maar vragen ook om goede verzorging. Het is dan ook van groot belang om de Travertin vloer regelmatig schoon te maken, om de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel lees je meer over de beste methodes om een Travertin vloer schoon te maken.

Veel voorkomende problemen bij Travertin vloeren

Travertin vloeren kunnen vrij gemakkelijk vuil en vlekken op de vloer achterlaten. Doordat de vloer gemaakt is van kalksteen, kan vuil gemakkelijk een weg naar binnen vinden en zich vast hechten, waardoor het lastiger wordt om schoon te maken. Daarnaast kunnen Travertin vloeren ook gelakt worden, waardoor er na verloop van tijd laklaag kan verkleuren, plakkerig worden of er zelfs vlekken kunnen ontstaan.

Stap 1: droog vegen

Als eerste stap schoonmaken van een Travertin vloer is het belangrijk om de vloer eerst goed af te vegen. Hiervoor kun je een droge doek gebruiken. Hiermee kun je gemakkelijk het stof en de losse vuil onder je voet verwijderen. Dit is belangrijk, omdat je hiermee voorkomt dat er zich vuil in de kalksteen vastzet.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Stap 2: Schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel

De tweede stap bij het schoonmaken van een Travertin vloer is het gebruiken van een mild schoonmaakmiddel. Het werkt het beste om een milde zeep te gebruiken voor het schoonmaken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met bleek, omdat deze te agressief kunnen zijn en de vloer kunnen beschadigen. Daarnaast kun je ook het beste warm water gebruiken, omdat dit het beste werkt om vuil en vlekken los te weken.

Stap 3: Vlekken verwijderen

Uiteraard kun je het beste regelmatig de Travertin vloer schoonmaken om vlekken te voorkomen, maar het kan gebeuren dat er alsnog een vlek op je vloer komt. Als je vlekken hebt, kun je het beste eerst testen om te kijken of je alleen met water en een mild schoonmaakmiddel de vlekken eruit kunt halen. Is dit niet het geval, dan kun je een speciaal vlekkenverwijderaar gebruiken die gemaakt is voor Travertin vloeren. Vergeet niet om eerst een teststukje te doen op een onopvallende plek om te zien of het schoonmaakmiddel je vloer niet beschadigd.

Stap 4: Bescherming van de vloer

het is belangrijk voor het onderhouden van de Travertin vloer om ook ervoor te zorgen dat hij goed beschermt is tegen vuil en vlekken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een vloerwax gebruiken, of een speciale lak voor natuursteen dat je erop kunt aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat het de Travertin vloer beschermt tegen vuil en vlekken, maar ook helpt bij het makkelijker reinigen ervan.

Conclusie

Travertin vloeren kunnen prachtige vloeren zijn, maar vragen toch veel onderhoud. Zorg er daarom voor dat je de vloer regelmatig schoonmaakt, gebruik vooral milde schoonmaakmiddelen en kijk ook naar manieren om de levensduur te verlengen. Zo voorkom je beschadigingen en geniet je zo lang mogelijk van je Travertin vloer.

Plaats een reactie