Travertin Vloer Schoonmaken

Travertin is een kalksteensoort die vaak gebruikt wordt voor vloeren in hotels, horeca, musea en winkelcentra. Deze vloeren hebben een sterke en tijdloze uitstraling, maar vragen ook om goede verzorging. Het is dan ook van groot belang om de Travertin vloer regelmatig schoon te maken, om de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel lees je meer over de beste methodes om een Travertin vloer schoon te maken.

Veel voorkomende problemen bij Travertin vloeren

Travertin vloeren kunnen vrij gemakkelijk vuil en vlekken op de vloer achterlaten. Doordat de vloer gemaakt is van kalksteen, kan vuil gemakkelijk een weg naar binnen vinden en zich vast hechten, waardoor het lastiger wordt om schoon te maken. Daarnaast kunnen Travertin vloeren ook gelakt worden, waardoor er na verloop van tijd laklaag kan verkleuren, plakkerig worden of er zelfs vlekken kunnen ontstaan.

Stap 1: droog vegen

Als eerste stap schoonmaken van een Travertin vloer is het belangrijk om de vloer eerst goed af te vegen. Hiervoor kun je een droge doek gebruiken. Hiermee kun je gemakkelijk het stof en de losse vuil onder je voet verwijderen. Dit is belangrijk, omdat je hiermee voorkomt dat er zich vuil in de kalksteen vastzet.

Stap 2: Schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel

De tweede stap bij het schoonmaken van een Travertin vloer is het gebruiken van een mild schoonmaakmiddel. Het werkt het beste om een milde zeep te gebruiken voor het schoonmaken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met bleek, omdat deze te agressief kunnen zijn en de vloer kunnen beschadigen. Daarnaast kun je ook het beste warm water gebruiken, omdat dit het beste werkt om vuil en vlekken los te weken.

Stap 3: Vlekken verwijderen

Uiteraard kun je het beste regelmatig de Travertin vloer schoonmaken om vlekken te voorkomen, maar het kan gebeuren dat er alsnog een vlek op je vloer komt. Als je vlekken hebt, kun je het beste eerst testen om te kijken of je alleen met water en een mild schoonmaakmiddel de vlekken eruit kunt halen. Is dit niet het geval, dan kun je een speciaal vlekkenverwijderaar gebruiken die gemaakt is voor Travertin vloeren. Vergeet niet om eerst een teststukje te doen op een onopvallende plek om te zien of het schoonmaakmiddel je vloer niet beschadigd.

Stap 4: Bescherming van de vloer

het is belangrijk voor het onderhouden van de Travertin vloer om ook ervoor te zorgen dat hij goed beschermt is tegen vuil en vlekken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een vloerwax gebruiken, of een speciale lak voor natuursteen dat je erop kunt aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat het de Travertin vloer beschermt tegen vuil en vlekken, maar ook helpt bij het makkelijker reinigen ervan.

Conclusie

Travertin vloeren kunnen prachtige vloeren zijn, maar vragen toch veel onderhoud. Zorg er daarom voor dat je de vloer regelmatig schoonmaakt, gebruik vooral milde schoonmaakmiddelen en kijk ook naar manieren om de levensduur te verlengen. Zo voorkom je beschadigingen en geniet je zo lang mogelijk van je Travertin vloer.

Plaats een reactie