Toetsenbord laptop schoonmaken: Hoe je het beste voor je laptop kunt zorgen

De laptop is een onmisbaar apparaat voor mensen die veel onderweg am, of gewoon thuis moeten werken en studeren. Het is dan ook belangrijk om voor een goede laptop te zorgen door hem goed schoon te maken. Dit geldt met name voor het toetsenbord, dat velen dagelijks veel gebruiken. In dit artikel leg ik uit hoe je een laptop toetsenbord het beste kunt schoonmaken en zo de levensduur kunt verlengen.

Stap 1: De laptop uitzetten en verwijderen

Voordat je begint met schoonmaken, is het altijd het veiligst om je laptop uit te zetten. Als je toetsenbord los is, kun je het verwijderen. Draai de laptop om en ontklem het toetsenbord aan de onderkant (het onderste deel). De manier waarop je dit doet, kan verschillen van laptop tot laptop, maar je kunt meestal de onderkant verwijderen door licht druk uit te oefenen terwijl je de schroeven losdraait die de onderkant vastzetten.

Stap 2: Afdekking verwijderen

De volgende stap is het verwijderen van de afdekking van het toetsenbord. De afdekking zorgt ervoor dat er geen stof en vuil onder het toetsenbord komt, maar het schoonmaken wordt gemakkelijker als deze eraf gehaald is. Gebruik hiervoor een plastic tool, zoals een tandenstoker, en verwijder voorzichtig de afdekking. Als het goed is, kun je nu al veel van het stof en vuil dat eronder heeft verzameld verwijderen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 3: Stof en vuil verwijderen

Je kunt stof of vuil het beste verwijderen met een zacht borsteltje of een blik met lucht. Omdat verstopping de meeste problemen met toetsenborden veroorzaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle openingen, zoals de ventilatieopeningen, goed schoongehouden worden. Concentreer je ook op het schoonmaken van de toetsen, zorg voor een goede reiniging tussen de toetsen en verwijder alle stof, vuil en vet. Gebruik ook altijd een schoon blik lucht en maak gebruik van een kleine borstel om het stof en vuil tussen de toetsen te verwijderen.

Stap 4: Reinigingsmiddelen

Hoewel je stof en vuil het beste kunt verwijderen met lucht of een borstel, ben je vaak afhankelijk van een schoonmaakmiddel om het toetsenbord te reinigen. Gebruik daarom een mild reinigingsmiddel, zoals schoonmaakmiddel zonder ammoniak. Wis het toetsenbord met een microvezeldoek, gedrenkt in het schoonmaakmiddel. Gebruik geen reinigingsmiddelen die schuurmiddelen bevatten, omdat dit de toetsen en het toetsenbord kan beschadigen. Om ervoor te zorgen dat er geen reinigingsmiddel achterblijft op het toetsenbord, is het ook belangrijk om het toetsenbord na het schoonmaken met een schone doek af te nemen.

Stap 5: Herplaatsen van het toetsenbord

Vervolgens kun je het toetsenbord weer terugplaatsen. Als de laptop goed werkt als je het toetsenbord terugplaatst, heb je het goed gedaan. Als het niet werkt, haal dan het toetsenbord opnieuw los en controleer of je alles goed hebt aangesloten. Zorg ervoor dat de schroeven die je hebt ontklemd, als de afdekking vaste geplaatst is. Als de afdekking los zit, kan dit het toetsenbord dusdanig beschadigen, dat het niet meer werkt.

Conclusion

Het schoonmaken van je laptop toetsenbord is essentieel als je goed voor je laptop wilt zorgen. Door je toetsenbord goed schoon te maken, verzekeer je dat je zo lang mogelijk plezier van je laptop blijft beleven, omdat het vuil en stof het toetsenbord in stand houden en het leven ervan kunnen verlengen. Door de stappen in dit artikel te volgen, weet je precies hoe je je laptop toetsenbord het beste schoon kunt maken.

Plaats een reactie