Thermoskan schoonmaken

Thermoskannen zijn een handig item om overal mee naar toe te nemen. Ze helpen je warme dranken warm te houden en koude dranken koud. Thermoskannen zijn echter ook enigszins moeilijk te reinigen omdat hun vorm een goede reiniging moeilijker maakt. Als u uw thermoskan correct reinigt, kunt u de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat uw warme of koude dranken nog steeds smakelijk zijn.

Stap 1: Ontstoppen van de thermoskan

Als je thermoskan verstopt is geraakt met warme of koude dranken, hoef je niet meteen schoonmaakmiddel in te zetten om het schoon te maken. Voordat je daarmee begint, moet je onstoppen. De enige manier om het vuil of de ophoping van mineralen te verwijderen, is het inschenken van een mengsel van warm water en azijn in de thermoskan. Laat het mengsel daarna minstens 30 minuten in de thermoskan staan ​​om er zeker van te zijn dat alle verstoppingen verdwijnen. Giet daarna het water uit en spoel de thermoskan met schoon water.

Stap 2: Reiniging met bakpoeder

Bakpoeder is een krachtig reinigingsmiddel en kan u helpen uw thermoskan schoon te maken. Voeg een paar eetlepels bakpoeder toe aan een kom met schoon water. Breng dit mengsel aan op de buitenkant en binnenkant van de thermoskan en laat het even intrekken. Na 15-20 minuten een spons of borstel gebruiken om het bakpoeder en vuil weg te vegen. Spoel daarna de thermoskan grondig uit. Vergeet niet de deksel en de lepel schoon te maken.

Stap 3: Reiniging met azijn

Azijn is een effectief milieuvriendelijk reinigingsmiddel dat bijna alles kan reinigen en verzachten. Breng een mengsel van een kop heet water en 4-5 eetlepels azijn aan op de buitenkant en binnenkant van de thermoskan. Laat het water en de azijn 5-10 minuten intrekken om nare geuren weg te nemen. Gebruik vervolgens een spons of borstel om het vuil te verwijderen. Spoel de thermoskan daarna grondig uit met schoon water en laat het volledig drogen voordat je het opbergt.

Stap 4: Desinfecteren van de thermoskan

Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw thermoskan goed desinfecteert, is door een mengsel van één kop heet water en één eetlepel bleekmiddel in de kan te gieten. Rudet het mengsel voorzichtig door de kan en voeg vervolgens wat meer warm water toe. Laat het mengsel 10 minuten intrekken voordat u het uitgiet. Spoel nadat het hiervan is afgewerkt uw thermoskan goed uit met schoon water en laat het volledig drogen voordat je het opbergt.

Stap 5: Droog de thermoskan goed

Voordat u de thermoskan opbergt, moet u deze grondig drogen. Dit voorkomt de vorming van schimmel of bacteriën. Gebruik een stuk keukenpapier of een vochtige doek om de buiten- en binnenkant van de thermoskan grondig af te vegen. Laat vervolgens de thermoskan of zak erbij open staan ​​zodat de resterende vochtige lucht kan verdampen.

Conclusie

Thermoskannen kunnen lastig schoon te maken zijn, maar door de juiste gereedschappen te gebruiken en een goede reinigingstechniek te volgen, kun je ervoor zorgen dat je goed voor je thermoskan blijft zorgen. Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat je een probleemloos schone thermoskan hebt en kunt genieten van warme of koude dranken dankzij de lange levensduur ervan.

Plaats een reactie