Thermosfles schoonmaken

Veel mensen hebben het niet door, maar de Thermosfles die je gebruikt om je drankjes warm of koud te houden, moet regelmatig worden schoongemaakt om de levensduur ervan te verlengen. Veel mensen denken dat hun fles het alleen maar nooit doet, wanneer ze vaak tegen krassen, viezigheid en oude resten aanlopen. Ondanks dat Thermosflessen sterk en robuust zijn, heeft deze dagelijkse verzorging een sterke invloed op de levensduur van je Thermosfles.

Waarom Thermosfles schoonmaken?

Thermosflessen zijn leuk en gemakkelijk om mee te nemen voor snacks, koude of warme dranken. Ze zijn dan ook het ideaal accessoire als je onderweg bent, aangezien ze je drank warm of koud houden zo lang als je nodig hebt. Echter ondervinden veel Thermosflessen vroeg of laat de kracht van de tijd, wat resulteert in krassen, vuil en oude restanten. Om je Thermosfles in goede staat te houden en de levensduur ervan te verlengen, moet deze regelmatig worden schoongemaakt.

Waar je op moet letten als je je Thermosfles wilt schoonmaken?

Het schoonmaken van een Thermosfles met behulp van schoonmaakmiddelen, is iets wat veel mensen adviseren, maar je kan het schoonmaken met behulp van andere natuurlijke schoonmaakmiddelen. Hier zijn enkele tips waar je rekening mee moet houden als je deze inspanning wilt ondernemen:

 • Houd er rekening mee dat afhankelijk van het materiaal dat is gebruikt om je Thermosfles te maken, bepaalde schoonmaakmiddelen schade kunnen toebrengen.
 • Gebruik geen staalwol- of schuurmiddelen zoals schuursponsjes aangezien deze de Thermosfles kunnen beschadigen.
 • Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen, zoals Chloor, om je Thermosfles schoon te maken.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals scouring pads, staalwol of schuursponsjes.
 • Gebruik een milde zeep en lauwwarm water om de Thermosfles schoon te maken.

Hoe maak je je Thermosfles efficiënt schoon?

Te gaan over schoonmaken van je Thermosfles op basis van bovenstaande tips en suggesties, hier is een gedetailleerde stap voor stap-gids om je te helpen het te doen:

 • Vul de Thermosfles met lauwwarm water en voeg wat druppels milde zeep toe.
 • Dek de opening van de fles af met een de transparante deksel.
 • Schud de Thermosfles goed.
 • Laat de Thermosfles een paar minuten staan, om ervoor te zorgen dat de zeep goed inwerkingt en alle oude resten verwijderen.
 • Giet het schoonmaakmiddel vervolgens uit, terwijl het deksel op de fles blijft.
 • Gebruik een spons om de binnenzijde te reinigen, terwijl je de opening afdekt, zodat geen zand of andere ongewenste stoffen binnendringen.
 • Veeg altijd de buitenkant van de fles af met een schoon, vochtig doekje.
 • Doe hetzelfde met het bovenste en lege deksel. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van je Thermosfles er netjes en schoon uitziet.
 • Giet schoon water in de Thermosfles en sluit de deksel er weer op om te voorkomen dat er vuil in het water komt.
 • Maak de fles twee keer op dezelfde manier schoon. Als u klaar bent, bewaar hem op een droge, schone plaats.

Vergeet niet te ontharen!

Het lastigste onderdeel van het schoonmaken van de Thermosfles is het verwijderen van sporen van koffie, thee of vruchtensap uit de fles. Normaal gesproken wordt dit gedaan met een ontharingsmiddel dat speciaal voor deze doeleinden is ontwikkeld. Wanneer je het verzorgingsmiddel hebt gekocht, volg dan de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet dat ontharingsmiddelen agressieve schoonmaakmiddelen zijn, dus gebruik ze alleen als er echt geen andere oplossing is.

Conclusie

Als je regelmatig je Thermosfles schoonmaakt, dan zal deze er op de lange termijn beter uitzien en de levensduur ervan verlengen. Doe je dit niet, dan kan je Thermosfles beschadigd raken en er afschuwelijk uitzien, wat betekent dat je vroeg of laat een nieuwe zal moeten kopen.

Plaats een reactie