Hoe je Terras schoonmaken kunt?

Het schoonmaken van je terras is belangrijk om het decoratieve element van je tuin te behouden en de essentiële kwaliteiten van het terras te behouden. Terras schoonmaken is een proces dat je regelmatig moet uitvoeren om te voorkomen dat je tegen ongewenste schade en afbrokkelingen aanloopt. Met de juiste schoonmaakmethoden kun je je terras als nieuw houden en het ook nog eens doen met de juiste producten.

Waarom Terras schoonmaken?

Een schoon terras is meer dan alleen esthetiek. Het onderhoud van je terras zorgt ook voor stevigheid en stabiliteit in de structuren van je terras. Door periodiek je terras schoon te maken, blijft deze sterk en veilig. Verschillende elementen kunnen de levensduur van je terras verminderen zoals vervuiling, vlekken en je weersomstandigheden in je gebied. Als je ervoor zorgt dat je je terras regelmatig schoon maakt, ben je verzekerd van een stevige, aantrekkelijke kijk op je tuin.

Stappenplan Terras schoonmaken

Voordat je begint met het reinigen van je terras is het belangrijk om te weten hoe je terras is opgebouwd en welke materialen erin gebruikt zijn. Elk type materiaal heeft een andere reinigingsmethode en materiaal nodig. Het is het beste om een schoonmaakset te gebruiken die geschikt is voor het type terras dat je hebt. Volg de stappen hieronder om je terras schoon te maken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 • Maak de locatie van je terras vrij van obstakels en al het vuil. Haal alle vuilnisbakken, meubels, stenen en plantenbakken weg.
 • Vacuüm de gehele locatie, het beste met een sterke stofzuiger om het vuil zoveel mogelijk te verwijderen.
 • Gebruik een hogedrukspuit om het moeilijke vuil te verwijderen. Begin van dichtbij en verplaats je vervolgens geleidelijk.
 • Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen om het terras te reinigen. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om bepaalde materialen zoals hout en natuursteen schoon te maken. Lees altijd het etiket van het schoonmaakmiddel voordat u het gebruikt.
 • Gebruik een zachte borstel om het schoonmaakmiddel op het oppervlak te spoilen. Oefen geen te veel druk uit met de borstel maar doe het voorzichtig zodat je het oppervlak niet beschadigd.
 • Laat het schoonmaakmiddel op het oppervlak minimaal 10 minuten intrekken.
 • Spoel het terras daarna af met schoon water.
 • Laat het terras goed drogen alvorens het te gebruiken.

Behandeling om levensduur Terras schoonmaken te verlengen

Hoewel Terras schoonmaken regelmatige schoonmaak vereist, kunt u ook de levensduur ervan verlengen door wat extra maatregelen te nemen. Hieronder staan enkele behandelingen die helaas niet kunnen worden vermeden om je terras in optimale conditie te houden.

 • Gebruik alleen de juiste producten voor schoonmaken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die te sterk zijn voor je terras, zoals bleekmiddel of andere sterk alkalische producten.
 • Gebruik een afwateringssysteem voor grote hoeveelheden. Als je terras regelmatig wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden water, gebruik dan een afwateringssysteem om het overtollige water te verwijderen.
 • Verf je terras met een waterdichte sealer. Een sealer zal het terrasbeschermen tegen invloeden van buitenaf. Er zijn veel sealers verkrijgbaar op de markt, dus lees altijd de etiketten alvorens te kopen.
 • Plaats afdichtingen bij alle openings. Gebruik lekbeschermingsfolie om de openingen te beveiligen cabines, deuren, etc.
 • Gebruik een schimmelwerende agent. Een schimmelwerende agent zal ervoor zorgen dat er geen schimmel in het terras groeit, zelfs niet als het regent.
 • Gebruik een mild chemisch schoonmaakmiddel. Het chemische schoonmaakmiddel dat je gebruikt, moet milder zijn dan water. Anders kan het irriterend of corrosief zijn voor je terras.

Als je al deze behandelingen uitvoert, blijft je terras veel langer mooi en sterk. Met de juiste producten en schoonmaakmethodes kun je je terras als nieuw maken.

Plaats een reactie