Tepel piercing schoonmaken

Een tepelpiercing levert een mooi resultaat op, vaak een waar statement dat sommige mensen willen maken. Het hebben van een tepelpiercing kan echter ook gepaard gaan met een aantal complicaties. Vooral als je er onvoldoende hygiëne aan besteedt. Om je tepelpiercing schoon te houden, is een goede manier van verzorging daarom van cruciaal belang.

Goede verzorging

De beste manier om de levensduur van je tepelpiercing te verlengen, is door ervoor te zorgen dat je je piercing zo veel mogelijk schoonhoudt. Hoewel er geen kunstje is om je piercing perfect schoon te houden, is de verzorging van je piercing het minst tijdrovende aspect van het dragen ervan.

Schoonmaken

Het schoonmaken van je tepelpiercing is een belangrijke stap in het verlengen van de levensduur ervan. Voordat je begint met het schoonmaken van je piercing, is het belangrijk om je handen te wassen met warm water en zeep. Dit is om bacteriën die op je handen kunnen zitten, te verwijderen.

Om de piercing zelf schoon te maken, heb je een zacht schoonmaakmiddel nodig, zoals zeep of een speciaal, medisch getest schoonmaakmiddel dat is goedgekeurd door je piercingspecialist. Gebruik een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel en masseer het rond de piercingsite. Spoel de piercing daarna goed af met warm water.

Gebruik alleen lauwwarm water en plaats geen andere oplosmiddelen op je piercing, omdat dit kunnen bijdragen aan irritatie of zelfs allergische reacties. Als je allergisch bent voor bepaalde schoonmaakmiddelen, raadpleeg dan je piercingspecialist.

Draagspecifieke verzorging

Het dragen van je tepelpiercing kan irritatie en ontstekingen veroorzaken. Om te vermijden dat dit gebeurt, kun je ervoor zorgen dat je “s nachts altijd een spijkerbroek of beha draagt of een speciaal aan je borst aangepast kleding. Als je het dragen van een beha of ander aangepast kleding af en toe irriteert, kun je overwegen om een zachte gaas of een soort kussen te gebruiken om het direct contact met je piercing te verminderen.

Let op infecties

Als je je tepelpiercing goed verzorgt, kan het langer meegaan dan een jaar. Maar het risico op infecties of complicaties is altijd aanwezig. Als je een infectie of irritatie ervaart, is het belangrijk om contact op te nemen met een piercingspecialist. Je piercingspecialist kan je helpen bij het schoonmaken van je piercing en het eventueel behandelen van een infectie. Pas na de behandeling is je piercing klaar om opnieuw te worden gedragen.

Houd er rekening mee dat sommige infecties of irritaties een langere behandeling kunnen vergen en je piercing af en toe moet uitdoen. Alvorens je je piercing weer in te doen, zorg er dan ook voor dat je piercingspecialist je piercing heeft bekeken om ervoor te zorgen dat het genezen is.

Resultaat

Het dragen van een tepelpiercing is een geweldige manier om een persoonlijke stijl te maken. Maar ook daarin zijn verantwoordelijkheden om ervoor te zorgen dat je piercing schoon blijft en je gezondheid niet in gevaar komt. Een goede manier van verzorging is van cruciaal belang om de levensduur van je piercing te verlengen.

Door een goede routine van schoonmaken te volgen en extra voorzichtig te zijn met je piercing, kun je de gezondheidsrisico’s verminderen en kun je je piercing langer dragen. Neem contact op met je piercingspecialist als je vragen hebt over je tepelpiercing en de verzorging ervan.

Plaats een reactie