Tegels buiten schoonmaken

Het buiten schoonmaken van tegels vereist verschillende benaderingen afhankelijk van de tegel, de omgeving en het ontwerp van de tegel. Als u regelmatig tegels buiten schoonmaakt zal de levensduur ervan verlengd worden en zal het er prachtig uitzien.

Bereid uzelf voor

Voordat u begint met tegels te wassen buiten, moet u ervoor zorgen dat u de juiste middelen om de vlekken te verwijderen heeft. U wilt een mengsel van water en een mild schoonmaakmiddel gebruiken, maar als u hardnekkige vlekken heeft, kunt u een krachtiger schoonmaakmiddel gebruiken, zoals chloor of zuurstofbleekmiddel. Houd er echter rekening mee dat u nooit hars of terpentijn gebruikt om buiten tegels schoon te maken. Afhankelijk van het soort schoonmaakmiddel dat u gebruikt, wilt u waarschijnlijk handschoenen dragen om ervoor te zorgen dat u geen agressieve chemicaliën op uw huid krijgt. Als u vloeren of muren heeft die tegel bevatten, moeten deze ook afgedekt worden, zodat u begint met schoon tegels.

Het schoonmaakproces

Het eerste wat u moet doen is het wondermiddel mengen en de vereiste hoeveelheid op een spons aanbrengen. Gebruik geen schuurspons om de tegel schoon te maken omdat dit de tegeloppervlak kan beschadigen of zelfs krassen. Begin met het schoonmaken van kleine gebieden tegelijk, zoals 1 m². Maak steeds plasjes met het schoonmaakmiddel en wrijf voorzichtig met de spons op de tegel. Als de spons de vereiste vlekken niet verwijdert, moet u een borstel gebruiken. Spoel vervolgens het gebied af met water om het schoonmaakmiddel te verwijderen en om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen achterblijven. Nadat u klaar bent, hebt u het gebied schoon en verfrist.

Resterend werk en verzorging

Nadat u klaar bent met buiten tegel schoonmaken, moet u er nog voor zorgen dat het oppervlak goed droog is. Als er te veel water op de tegels achterblijft, zal dit ervoor zorgen dat er algen en mossen groeien. Als de tegel buiten zou zijn gevallen, kunt u het oppervlak tijdelijk verlijmen met speciaal tegelleem. Probeer echter geen grote reparaties uit te voeren totdat het hele oppervlak schoon is, omdat dit kan leiden tot permanente vlekken.

Sommige algemene tips

Hoewel er verschillende stappen zijn om de buitentecel schoon te maken, zijn er ook een paar algemene tips waar je rekening mee moet houden bij het reinigen van buitentegel. Als uw tegel buiten veel vuil is, verdient het een algemene schrobbeurt. Gebruik lampenolie of een ander speciaal schoonmaakmiddel om de vuilnis te verwijderen en laat het even inweken voor het afspoelen. Als er overvloedige algengroei is, kunt u een algicide gebruiken om ervoor te zorgen dat ze verdwenen blijven. Als u in kalkrijke gebieden leeft, dan kan een paar keer per jaar het toevoegen van azijn ook helpen om algen te voorkomen. Tot slot zou je periodiek een lopende waterdruk kunnen toevoegen, zodat u er zeker van bent dat alle vlekken diep in de tegel verwijderd zijn.

Conclusie

Als u buitentegel schoonmaakt voordat de vlekken permanent worden, kunt u de levensduur van de tegel verlengen en krijgt u een schoon en strak oppervlak. Vergeet niet te werken met de juiste schoonmaak- of reinigingsmiddelen, om er zeker van te zijn dat uw schoonmaakwerk resultaten oplevert. Als u een paar eenvoudige stappen volgt, wordt het schoonmaken van buitentegel een makkie. U zult zien dat het hele oppervlak er verfrissend en helder uitziet, waar u iedere keer als u er langs loopt weer plezier van krijgt.

Plaats een reactie