Teakhout Schoonmaken

Teakhout is een populair materiaal voor meubels en decoratie. Het is een sterk, duurzaam hout dat mooi afgewerkt is en een mooi patroon heeft. Het heeft echter ook een vervelende eigenschap: de kans op vlekken die lange tijd blijven bestaan. Om mee te beginnen, is het belangrijk dat je teakhout goed schoonhoudt om te voorkomen dat het vlekken begint te vertonen. In dit artikel laten we zien hoe je dit het beste kunt doen.

Stof en vuil verwijderen

Het allereerste dat je moet doen als je teakhout schoonmaakt, is het stof en vuil dat erop aanwezig is verwijderen. Gebruik hiervoor een droge doek of duster. Wrijf over het oppervlak heen om het stof te verwijderen. Je kunt hiervoor ook een stofzuiger of een stofzuigerbuis gebruiken. Vergeet niet om in de groeven van het hout te gaan om stof en schimmels te verwijderen. Hierbij is het belangrijk om de zuigkracht niet te hoog te zetten zodat het hout niet beschadigd raakt.

Oppervlakte reinigen

Na het verwijderen van stof en vuil, kun je het oppervlak schoonmaken met een licht vochtige doek. Gebruik lauw water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel of een huishoudelijke schoonmaakmiddel. Polijst het oppervlak goed na het schoonmaken om het hout zijn glanzende patroon terug te geven. Vergeet niet om na het schoonmaken meteen het overtollige water te verwijderen met een schone doek. Binnen no-time ben je klaar om het teakhout een nieuw, fris uiterlijk te geven.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Hardnekkige vlekken verwijderen

Mocht je hardnekkige vlekken tegenkomen, dan kun je deze het beste verwijderen door er een gelijke hoeveelheid azijn en water op te sprayen. Spoel het oppervlak na 15 tot 20 minuten af met lauw water. Een andere optie hiervoor is om een combinatie van citroensap en baking soda op de vlek te doen. Laat het een uur intrekken en maak de vlek daarna schoon met een licht vochtige doek. Vergeet ook hier niet om na te polijsten met een droge doek.

Conserveringslaag aanbrengen

Na het schoonmaken van teakhout, is het aan te raden om een conserveringslaag aan te brengen. Er zijn verschillende conserveringslagen verkrijgbaar in speciaalzaken. Je kunt er ook voor kiezen om een natuurlijke olielaag aan te brengen. Gebruik hiervoor een stuk platte plaat en breng een dunne laag olie aan over het oppervlak. Dit veroorzaakt een mooie glans en helpt om het hout te beschermen tegen vlekken en verkleuringen.

Tips om teakhout langer mooi te houden

Om het teakhout langer mooi te houden, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de meubels of decoratieve stukken van teakhout uit de buurt houdt van direct zonlicht, omdat hierdoor verkleuringen kunnen ontstaan. Gebruik ook geen schurende, schadelijke chemicaliën. Deze kunnen het hout ernstig beschadigen. Om het teakhout optimaal te beschermen, is het aan te raden om het minstens een keer per jaar schoon te maken en te behandelen met een conserveringsmiddel.

Conclusie

Om het meeste uit je teakhouten meubels of decoratie te halen, is het belangrijk dat je het materiaal goed onderhoudt. Hierbij is het nodig om stof, vuil en hardnekkige vlekken regelmatig te verwijderen en te behandelen met een conserveringsmiddel. Als je het goed onderhoudt, zul je veel langer plezier hebben van je teakhouten meubels of decoratie.

Plaats een reactie