Tanden schoonmaken hond

Het is cruciaal voor de gezondheid van uw hond om zijn tanden schoon en gezond te houden. Goede tandverzorging is een belangrijke aanvulling op het leven van elke hond, en elke baas moet weten hoe je je hond tanden schoonmaakt. In deze gids bespreken we de beste methoden die beschikbaar zijn voor het schoonmaken van de tanden van je hond, en hoe je de levensduur van je hond’s tanden kunt verlengen.

Waarom is tanden schoonmaken zo belangrijk?

Tanden schoonmaken is belangrijk omdat het helpt om problemen als tandsteen en infecties te voorkomen. Tandsteen kan zich ophopen op de tanden van een hond door bacteriën en voedselresten die in de mond van de hond blijven hangen. Als deze tandsteen voortdurend blijft ophopen, kan het gevaarlijke bacteriën creëren om infecties te veroorzaken. Tandsteen en tandplak kunnen ook vervelende symptomen veroorzaken zoals slechte adem, pijn of zelfs zweren op het tandvlees van de hond. Daarom is het belangrijk dat we onze honden leren om hun tanden schoon te maken, zodat deze aandoeningen worden voorkomen.

Hoe je hond tanden schoonmaken

Er zijn veel verschillende methoden die u kunt gebruiken om tanden schoonmaken bij uw hond. Afhankelijk van de leeftijd en grootte van uw hond, kunt u een of meer van de volgende methoden gebruiken om uw hond te leren om zijn tanden te poetsen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
  • Gebruik speciaal ontworpen vingerborstels of tandenborstels voor honden
  • Gebruik een speciaal tandpasta die veilig is voor honden om te slikken en die geen fluoride bevat
  • Gebruik een speciale doek om tandsteen en tandplak te verwijderen
  • Gebruik een speciale mondspoeling om eventuele bacteriën te verwijderen

Houd er rekening mee dat de tanden van uw hond misschien moeilijker zijn om schoon te maken dan die van uzelf, dus u moet misschien wat extra tijd besteden aan het poetsen van de tanden van uw hond om er zeker van te zijn dat ze goed schoon zijn. Vergeet ook niet om de voortanden, kiezen en verstandskoppen van je hond schoon te maken, omdat die gebieden ook gemakkelijk tandsteen kunnen ophopen.

Hoe je de levensduur van je hond’s tanden verlengen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de levensduur van de tanden van je hond te verlengen:

  • Vergroot de voedselkeuzes van je hond en voer voeding met lage koolhydraten
  • Stimuleer tandverzorging door speciale voeding en snacks te geven
  • Gebruik een speciale mengeling of voer in poedervorm die de tanden van je hond schoonmaakt tijdens het eten
  • Geef je hond lekkernijen die tandplaquillen verminderen
  • Gebruik regelmatig speciale mondsprays, mondspoelingen of tandgel om de tanden van je hond schoon te houden

Het is ook een goed idee om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor een professionele poetsbeurt als je hond ouder wordt. Een ervaren dierenarts kan tekenen van tandsteen, tandplak of zelfs een mondinfectie opsporen en zal waar nodig adviseren over manieren om ze te verminderen. Ook kunnen ze pulpotomie (wortelkanaalbehandeling) uitvoeren of hele tanden verwijderen als dat noodzakelijk is.

Samenvatting

Tanden schoonmaken is essentieel voor de gezondheid van je hond. Als je hond’s tanden niet worden gepoetst, kan er tandsteen en zelfs infecties optreden. Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om de tanden van je hond schoon te maken, waaronder borstels, tandpasta en mondspoelingen. Ook is het verstandig om periodieke controles te hebben bij je dierenarts. Als je bovenstaande tips volgt, kan je ervoor zorgen dat je hond’s tanden gezond en schoon blijven gedurende de hele levensduur.

Plaats een reactie