Suede stoelen schoonmaken

Suede stoelen geven je de perfecte look in het interieur van je huis. Leuk, maar ze zijn ook erg delicaat en gevoelig voor vuil en vlekken. Echter zijn er wel degelijk manieren om suede stoelen schoon te maken. Hieronder volgen enkele tips die je moet aanhouden als je suede stoelen schoonmaakt.

Stofzuig de Suede stoelen

Zoals bij elk schoonmaakklus, is het belangrijk om te beginnen met stofzuigen. Stofzuig de naden en plooien van de stoel, waar het meeste vuil accumuleert. Zorg ervoor dat je een geschikte borstelkop gebruikt bij het stofzuigen. Als je een ouder stofzuiger hebt zonder verstelbare zuigkracht, zorg er dan voor dat je de zuigkracht zo laag mogelijk zet zodat je de Suede bekleding niet beschadigt.

Gebruik een borstel om saus te verwijderen

Als je eenmaal de de stoel hebt gestofzuigd, kun je beginnen met het verwijderen van hardnekkige vlekken, zoals sausvlekken. Voor het verwijderen van sausvlekken, is een zachte schoonmaak borstel het meest effectief. Borstel met lichte streekbewegingen over het oppervlak van de stoel in de richting van de nap. Vervolgens veeg je de borstel af met een schone doek om de vlekken op te nemen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Gebruik een stofzuiger met een borstel voor algemenere schoonmaak

Voor algemene schoonmaak, kun je een stofzuiger met een borstelkop gebruiken. Als je een stofzuiger hebt waarmee je de zuigkracht instelt, stel deze dan wat lager in. Dit voorkomt dat de nap beschadigd wordt door te veel vermogen. Gebruik de borstel in kleine cirkelvormige bewegingen om het meeste vuil uit de stof te halen. Herhaal dit proces totdat je stoel schoon is.

Gebruik een schoonmaakmiddel voor hardnekkig vuil

Als je kinetische vochtige doekjes hebt, kun je die gebruiken om hardnekkig vuil uit je suede meubels te verwijderen. Gebruik de vochtige doekjes in kleine, kringelende streekjes over het oppervlak van de stoel. Spoel het gebied regelmatig uit met schoon water om ervoor te zorgen dat er geen residu achterblijft.

Het is ook mogelijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken voor suede meubels. Er zijn tal van schoonmaakmiddelen op de markt te krijgen die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken van suede. De gebruiksaanwijzingen op het schoonmaakmiddel voor de juiste dosering volgen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals alcohol, meel of bleekmiddel op suede meubels.

Gebruik een zachte doek

Wanneer je de schoonmaakmiddelen hebt gebruikt, is het erg belangrijk om de meubels af te nemen met een zachte doek. Zorg ervoor dat je de doek vochtig maakt met lauw water, waardoor het residu van het schoonmaakmiddel wordt verwijderd. Maak de doek niet te nat om te voorkomen dat er water in de naden en plooien komt. Wis de meubels af met de vochtige doek in kleine streekbewegingen.

Uit de buurt van direct zonlicht houden

De allerlaatste stap in het schoonmaken, is om je Suede stoelen uit de buurt van direct zonlicht te houden. Direct zonlicht kan leiden tot het drogen of verbleken van de Suede bekleding. Je kunt de stoelen ook beschermen met kussens of hoezen. Hiermee voorkom je dat de stof direct blootgesteld wordt aan zonlicht. Daarnaast voorkom je ook beschadiging door vuil en vlekken.

Hou deze tips in gedachten bij het schoonmaken van je Suede stoelen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de levensduur van je stoelen wordt verlengd. Zo hou je niet alleen je meubelstuk mooi en schoon, maar heb je er ook langer plezier van.

Plaats een reactie