Suede stoel schoonmaken

Suede is een populair materiaal voor meubels en artikelen die veel worden gebruikt. Het is populair vanwege zijn zachtheid en elegante uitstraling, maar het is ook kwetsbaar. Suede is daarom een stof die geschikt is voor vlekken en als het niet goed wordt verzorgd, kan het er vies en slonzig uitzien. Daarom is het belangrijk om je suede meubels goed schoon te houden om het langer mooi te houden.

Basisschoonmaak voor Suede meubels

Het schoonmaken van je suede meubelen begint met een basisschoonmaak. Om de stof goed te verzorgen, moet je regelmatig stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een zachte borstel, zodat deze de stof niet beschadigt. Als je het wilt, kun je ook een steekborstel gebruiken om slijtage en pluizigheid te voorkomen. Vergeet ook niet om de voeten goed schoon te maken, omdat er stof kan ophopen op plekken die moeilijk te bereiken zijn.

Na het stofzuigen kun je het suede meubel behandelen met een schoonmaakmiddel dat specifiek is gemaakt voor het schoonmaken van suede. Gebruik een zachte doek om het schoonmaakmiddel op te brengen en dep de stof zacht. Laat het schoonmaakmiddel een paar minuutjes intrekken voordat je het meubel schoonveegt met een droge doek. Dit schoonmaakmiddel voorkomt ook dat stof en vuil op het meubel blijven plakken.

Na het schoonmaken van het meubel, is het belangrijk om de stof te voeden. Gebruik hiervoor een conditioner die speciaal is ontwikkeld voor suede en veeg het over de stof heen. Laat het conditioner een paar minuten intrekken en veeg dan alle overtollige conditioner weg. Het behandelen van het meubel met een conditioner voorkomt dat het pluizig wordt en helpt bij het behoud van de kleur van de stof.

Vlekken op Suede meubels verwijderen

Vallen er vlekken op je suede meubels? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren om vlekken op suede te verwijderen. Als je te maken hebt met een lichte vlek, kun je een vochtige doek gebruiken om de vlek weg te vegen. Als de vlek echter moeilijker te verwijderen is, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor vlekken gebruiken. Gebruik hiervoor een katoenen doek om het schoonmaakmiddel aan te brengen, veeg de vlek dan zachtjes weg met de doek.

Als je te maken hebt met een donkere vlek, zoals inkt of wijn, kun je het beste een huishoudelijke meel of een lepel azijn gebruiken. Breng een dun laagje meel of azijn op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Veeg de restjes meel of azijn dan zachtjes weg met een zachte doek.

Als het schoonmaken van de vlek niet lukt, kun je een specialist inschakelen die je kan helpen. Zij hebben kennis van verschillende schoonmaakmethodes en kunnen je helpen om je meubel weer mooi te maken.

Tips voor het schoonmaken van Suede meubels

Als je je suede meubels goed schoon wilt houden, is het belangrijk om de volgende tips in gedachten te houden:

  • Als je regelmatig stofzuigt, blijven vuil en stof verwijderd en kan je suede meubel langer mooi blijven.
  • Probeer suede meubels uit de buurt te houden van direct zonlicht, water en warmte om de kleur en de structuur ervan te behouden.
  • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die ontwikkeld zijn voor het reinigen van suede.
  • Gebruik geen chemicaliën of schuursponsjes om de stof mee schoon te maken.
  • Gebruik een zachte doek of borstel om stof en vuil te verwijderen.
  • Gebruik een conditioner of speciale spray om het materiaal te beschermen, verzachten en pluis weg te houden.

Conclusie

Het schoonmaken van je suede meubels is belangrijk om het zo lang mogelijk mooi te houden. Het schoonmaken van suede vereist wat extra aandacht, omdat het zo kwetsbaar is. Gebruik hiervoor schoonmaakmiddelen die specifiek ontwikkeld zijn voor suede. En gebruik de tips die hierboven genoemd zijn, zodat je suede meubels langer mooi blijven!

Plaats een reactie