Suede schoen schoonmaken

Suede schoenen staan bekend om de aantrekkelijke, zachte look die ze te bieden hebben. Ze staan ook bekend om hun gevoeligheid voor vuil en andere elementen die het verzachten, ruw maken en vervormen. Spatten, regen, sokkenvoeten en andere dagelijkse elementen kunnen je schoenen lelijk en onaantrekkelijk maken, ook al is het alleen vanuit het perspectief van de juiste zorg en het juiste onderhoud. Hieronder volgen een paar tips die kunnen helpen bij het schoonmaken en behouden van de conditie van je suede schoenen.

Verwijder al het vuil met een zachte borstel

Het eerste dat u moet doen als uw suede schoenen vuil zijn geworden, is het vuil verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel om alle hardnekkige vuildeeltjes te verwijderen. Gebruik geen borstel met metalen of ijzeren haren, dit zal uw suede schoenen beschadigen. Zorg ervoor dat je de zachte borstel zachtjes beweegt om het vuil te verwijderen. Begin bij de tong van de schoen en werk naar beneden. Als u hardnekkig vuil opmerkt, gebruik dan een schone, vochtige doek om het vuil op te deppen.

Stofzuig om stof en ander los vuil te verwijderen

Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel-aankoppeling om stof en ander los vuil te verwijderen. Als dat kan, kies dan voor een stofzuiger met een anti-staalborstel. Dit is een koolstofborstel met zachtere stalen haren, die je suede schoenen zullen helpen behouden zonder schade aan te richten. Ga heel licht matig om het suede niet te beschadigen. Ga rustig over het suede heen, zodat het stof en ander los vuil moet loslaten.

Vlekken, omringen en andere oneffenheden behandelen

Als er een vlek of oneffenheid, zoals een omgeving, op uw suede schoenen is, gebruik dan een speciale suede-schoonmaakborstel en een geschikt schoonmaakmiddel om het vuil te verwijderen. Gebruik de borstel in de richting van de nap. Om deze vlekken aan te pakken, is het belangrijk dat u vermijdt om de nap tegen te werken of de vlek te wrijven. Gebruik je voorzichtigheid en doe het in gefaseerde circulerende bewegingen om de vlek te wissen. Vergeet niet om te proberen om een schone, vochtige doek te gebruiken om de nap van de schoen, na het reinigen, nat te maken voor het mooist resultaat.

Droog uw suede schoenen goed

Laat altijd uw suede schoenen buiten drogen, vermijd het gebruik van een haardroger of een directe warmtebron. Droog uw schoenen in open lucht, maar wees voorzichtig en plaats de schoenen niet in de buurt van direct zonlicht, aangezien dit op lange termijn schade aan uw suede schoenen kan veroorzaken. Laat de schoenen volledig drogen voordat je ze weer draagt, anders kan het vuil in de vezels van het suede blijven zitten en vuil veroorzaken. Laat uw schoenen luchten op een regelmatige basis om geurtjes die niet prettig zijn weg te werken.

Suede schoenen waterdicht maken en levensduur verlengen

Het is belangrijk om uw suede schoenen waterdicht te maken voordat u ze draagt in regenachtige omstandigheden, want als ze vochtig worden, verliest het suede zijn waterbestendigheid en vormt het mogelijk waterplekken en schimmelvorming. Gebruik daarom een waterdichtmiddel dat speciaal ontworpen is voor suede schoenen. Deze middelen helpen niet alleen om water af te weren, maar verlengen ook de levensduur van uw suede schoenen door de vezels in de juiste conditie te houden.

Conclusie

Als je van plan bent om suede schoenen te dragen, moet je weten dat het meer verzorging nodig heeft dan gewone schoenen. Om ervoor te zorgen dat uw schoenen steeds mooi en in goede staat blijven, moet u ze met regelmaat schoonmaken met de juiste producten. Vermijd om ze met warm water, haardrogers of ijzeren borstels te wassen. Gebruik de juiste waterdichtmiddelen om de levensduur van uw schoenen te verlengen en laat ze na het schoonmaken buiten in open lucht drogen. Als je deze tips opvolgt, krijgt je suede schoenen een ​​lange levensduur en blijft de schoenen in topconditie.

Plaats een reactie