Strijkijzerzool reinigen

Als je regelmatig strijkt, is het belangrijk om de zool van je strijkijzer schoon te houden. Een vieze zool kan namelijk vlekken achterlaten op je kleding en de strijkprestaties verminderen. In dit artikel geven we je tips en tricks om de zool van je strijkijzer grondig te reinigen.

Waarom is het belangrijk om de strijkijzerzool schoon te houden?

De zool van je strijkijzer komt regelmatig in aanraking met stoffen en kan daardoor vuil en vlekken verzamelen. Als je de zool niet regelmatig reinigt, kunnen deze vlekken overgebracht worden op je kleding tijdens het strijken. Daarnaast kan een vieze zool ook zorgen voor een minder glad strijkresultaat, omdat het strijkijzer niet soepel over de stof glijdt.

Hoe reinig je de zool van je strijkijzer?

Er zijn verschillende manieren om de zool van je strijkijzer schoon te maken. Hieronder vind je een aantal handige tips:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

1. Gebruik een vochtige doek

Een simpele manier om de zool van je strijkijzer schoon te maken, is door een vochtige doek te gebruiken. Zet je strijkijzer aan op de laagste stand en wrijf voorzichtig met de vochtige doek over de zool. Eventuele vlekken en vuil zullen zo makkelijk verwijderd worden.

2. Azijn en zout

Als er hardnekkige vlekken op de zool van je strijkijzer zitten, kun je azijn en zout gebruiken om deze te verwijderen. Meng gelijke delen azijn en zout tot een pasta en wrijf dit over de zool. Laat het even intrekken en veeg vervolgens schoon met een vochtige doek.

3. Strijkzoolreiniger

Er zijn ook speciale strijkzoolreinigers verkrijgbaar in de winkel. Deze reinigers zijn vaak erg effectief en zorgen ervoor dat je zool weer als nieuw wordt. Volg altijd de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat de zool van je strijkijzer snel vies wordt, kun je een aantal preventieve maatregelen nemen:

1. Gebruik een strijkmat

Een strijkmat kan ervoor zorgen dat de zool van je strijkijzer minder snel vies wordt. Daarnaast beschermt het ook je strijkplank tegen eventuele beschadigingen.

2. Gebruik de juiste temperatuur

Zet je strijkijzer altijd op de juiste temperatuur voor de stof die je gaat strijken. Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de stof aan de zool van je strijkijzer blijft plakken en vlekken veroorzaakt.

3. Reinig regelmatig

Maak er een gewoonte van om de zool van je strijkijzer regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je dat vuil en vlekken zich ophopen en blijft je strijkijzer langer in goede staat.

Door de zool van je strijkijzer regelmatig te reinigen en preventieve maatregelen te nemen, zorg je ervoor dat je kleding altijd mooi glad gestreken wordt. Volg bovenstaande tips en geniet van een schone en efficiënte strijkervaring!

Plaats een reactie