Strijkijzer schoonmaken

Als je bezig bent met stoffen zoals katoen of linnen, is het noodzakelijk om je strijkijzer schoon te maken. Omdat stofvezels zich kunnen hechten aan het strijkijzer, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je regelmatig je strijkijzer schoonmaakt. Ik zal in dit artikel wat informatie geven over hoe je je strijkijzer schoonmaakt en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Stoffen verwijderen

Het is belangrijk dat je het strijkijzer schraapt om stoffen zoals katoen of linnen te verwijderen. Hiervoor is een zachte spons met warm water geschikt. Wrijf met de spons over het oppervlak van het strijkijzer en blijf gaan totdat alle stoffen zijn verwijderd. Als je strijkijzer wat hardnekkiger stoffen bevat, zoals lijm, dan kun je een beetje ammonia of azijn gebruiken om ze te verwijderen. Zorg er wel voor dat je dit goed afspoelt en er geen producten achterblijven die kunnen schoonmaken.

Raakplateau reinigen

Het stroomplateau van je strijkijzer kan ook vuil worden. Gebruik hiervoor een dunne laag baking soda om het vuil van het oppervlak te vegen. Laat het oppervlak een paar minuten staan om de baking soda effectief te laten werken voordat je het schoonmaakt met een vochtige spons. Spoel goed af met warm water voordat je begint met strijken.

Strijkijzer olie

Er zijn veel mensen die vloeibare wasmiddel gebruiken om hun strijkijzer schoon te maken. Dit is een geweldige manier om je strijkijzer schoon te krijgen, maar het kan leiden tot corrosie van de metalen delen. Daarom is het aan te raden om ijzerolie te gebruiken. Deze olie kun je gemakkelijk kopen in een supermarkt of winkel en je kunt het aanbrengen met een zachte doek. Laat het een paar minuten intrekken voordat je begint met strijken. Je zult merken dat je strijkijzer sneller zal glijden en dat je minder kans hebt op steken in je kleding.

Verlengen van de levensduur tussen de servicebeurten

Je strijkijzer heeft regelmatige servicebeurten nodig om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft. Om de levensduur ervan te verlengen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Zorg er altijd voor dat je het strijkijzer uitschakelt zodra je klaar bent met strijken. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen om het strijkijzer schoon te maken. Schuif de temperatuurknop langs de richtlijn van de fabrikant en laat het strijkijzer niet te warm worden. Als je het strijkijzer te warm maakt, kan dit leiden tot schade.

Conclusie

Als je regelmatig je strijkijzer schoonmaakt, kun je ervoor zorgen dat het in een goede staat blijft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het stroomplateau schoonmaakt met baking soda, dat je stoffen en hardnekkige stoffen zoals lijm verwijdert met warm water en azijn of ammonia, en dat je de temperatuur van het strijkijzer regelt volgens de richtlijn van de fabrikant. Al deze stappen bijgedragen aan het verlengen van de levensduur van je strijkijzer.

Plaats een reactie