Strijkijzer Schoonmaken met Baking Soda

Het schoonmaken van een strijkijzer is een vrij taaie taak. Veel mensen denken dat ze geen baking soda nodig hebben om het schoon te maken, maar dat is niet waar. Baking soda is een wondermiddel dat helpt bij het schoonmaken van het strijkijzer en het verlengen van de levensduur ervan.

Waarom Baking Soda?

Baking soda wordt gebruikt vanwege zijn schoonmaakkracht. Het is een middel dat kan worden gebruikt om te schrobben, een paar druppels water en het grootste deel van de oorzaak van de onzuiverheden verwijderen. Het is ook veilig om te gebruiken op je strijkijzer, zelfs als het nog warm is. Baking soda heeft geen corrosieve effecten, waardoor het perfect is voor het schoonmaken van het strijkijzer en het verlengen van de levensduur ervan.

Stappen om Strijkijzer schoon te maken met Baking Soda

Er zijn een paar stappen die je moet volgen om je strijkijzer het beste schoon te maken met baking soda:

Stap 1: Maak het strijkijzer leeg.

Voordat je begint met het schoonmaken van het strijkijzer, is het belangrijk dat je het eerst leegmaakt. Verwijder de stekker uit het stopcontact en open het strijkijzer, zodat alle resterende water uit het ijzer kan lopen.

Stap 2: Maak het strijkijzer schoon met baking soda.

Gebruik om te beginnen een natte spons of doek en smeer deze in met een oplossing van baking soda en warm water. Wrijf over het oppervlak van het strijkijzer om vuil en vlekken te verwijderen. Laat de oplossing op het strijkijzer zitten voor ongeveer 10 minuten.

Stap 3: Afspoelen

Na 10 minuten, spoel je het strijkijzer af met warm water. Veeg het strijkijzer schoon met een droge doek of spons en laat het strijkijzer aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet ik mijn strijkijzer schoonmaken?

Hoe vaak je je strijkijzer schoonmaakt, hangt af van hoe vaak je het gebruikt. Als je het vaak gebruikt, is het verstandig om het elke maand te schoonmaken met baking soda. Als je het echter minder vaak gebruikt, hoeft het maar eens in de zes maanden schoongemaakt te worden.

Conclusie

Baking soda is een uitstekend middel om je strijkijzer mee schoon te maken. Het is veilig en effectief en helpt je bij het verlengen van de levensduur van je strijkijzer. Zorg ervoor dat je je strijkijzer regelmatig schoonmaakt, om zo te voorkomen dat je vlekken en andere verontreinigingen krijgt. Als je de bovenstaande stappen volgt, weet je zeker dat je strijkijzer lang meegaat!

Plaats een reactie