Strijkijzer Schoonmaken met Baking Soda

Het schoonmaken van een strijkijzer is een vrij taaie taak. Veel mensen denken dat ze geen baking soda nodig hebben om het schoon te maken, maar dat is niet waar. Baking soda is een wondermiddel dat helpt bij het schoonmaken van het strijkijzer en het verlengen van de levensduur ervan.

Waarom Baking Soda?

Baking soda wordt gebruikt vanwege zijn schoonmaakkracht. Het is een middel dat kan worden gebruikt om te schrobben, een paar druppels water en het grootste deel van de oorzaak van de onzuiverheden verwijderen. Het is ook veilig om te gebruiken op je strijkijzer, zelfs als het nog warm is. Baking soda heeft geen corrosieve effecten, waardoor het perfect is voor het schoonmaken van het strijkijzer en het verlengen van de levensduur ervan.

Stappen om Strijkijzer schoon te maken met Baking Soda

Er zijn een paar stappen die je moet volgen om je strijkijzer het beste schoon te maken met baking soda:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 1: Maak het strijkijzer leeg.

Voordat je begint met het schoonmaken van het strijkijzer, is het belangrijk dat je het eerst leegmaakt. Verwijder de stekker uit het stopcontact en open het strijkijzer, zodat alle resterende water uit het ijzer kan lopen.

Stap 2: Maak het strijkijzer schoon met baking soda.

Gebruik om te beginnen een natte spons of doek en smeer deze in met een oplossing van baking soda en warm water. Wrijf over het oppervlak van het strijkijzer om vuil en vlekken te verwijderen. Laat de oplossing op het strijkijzer zitten voor ongeveer 10 minuten.

Stap 3: Afspoelen

Na 10 minuten, spoel je het strijkijzer af met warm water. Veeg het strijkijzer schoon met een droge doek of spons en laat het strijkijzer aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet ik mijn strijkijzer schoonmaken?

Hoe vaak je je strijkijzer schoonmaakt, hangt af van hoe vaak je het gebruikt. Als je het vaak gebruikt, is het verstandig om het elke maand te schoonmaken met baking soda. Als je het echter minder vaak gebruikt, hoeft het maar eens in de zes maanden schoongemaakt te worden.

Conclusie

Baking soda is een uitstekend middel om je strijkijzer mee schoon te maken. Het is veilig en effectief en helpt je bij het verlengen van de levensduur van je strijkijzer. Zorg ervoor dat je je strijkijzer regelmatig schoonmaakt, om zo te voorkomen dat je vlekken en andere verontreinigingen krijgt. Als je de bovenstaande stappen volgt, weet je zeker dat je strijkijzer lang meegaat!

Plaats een reactie