Stoffen stoel schoonmaken

Stoffen stoelen kunnen een verwelkomend en stijlvol element aan uw huis toevoegen. Maar om het te behouden voor de lange termijn, is het belangrijk om ze correct te verzorgen. In dit artikel gaan we uitleggen hoe u uw stoffen stoel op een gezonde manier kunt schoonmaken en hoe u de levensduur ervan kunt verlengen.

Voorbereiding

Voordat u begint met schoonmaken, is het belangrijk dat u eerst uw stoel inspecteert. Kijk naar eventuele gescheurde stukken of locaties waar het stof al loslaten is. Als je deze gebieden op tijd repareert, voorkom je dat het schoonmaken het alleen maar erger maakt. Als je geen reparaties wilt uitvoeren, is het ook het beste om deze gebieden te voorkomen bij het schoonmaken.

Voordat u begint te poetsen, is het ook belangrijk om de juiste apparatuur te hebben. U heeft de volgende items nodig:

  • stofzuiger
  • droge doek
  • natte doek
  • een witte spons
  • stoffen schoonmaakmiddelen
  • kledingborstel

Doffen en stofzuigen

De volgende stap is om de stoel af te stoffen en stofzuigen. Gebruik een zachte, droge doek om het stof van de stoel te verwijderen. Gebruik eventueel een kledingborstel om hardnekkig stof te verwijderen. Als u klaar bent met doffen, kunt u de stoel stofzuigen met een zachte borstel. Begin aan de buitenkant en werk door naar het midden van de stoel. Gebruik de borstelinstellingen op de stofzuiger om stof, haren en eventuele grote stukken losse stof te verwijderen.

Schoonmaken met een vochtige doek

Als je klaar bent met stofzuigen, is het tijd om de stoel schoon te maken. Begin met het maken van een oplossing met een stofzuigerreiniger. Volg de instructies op het zakje. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid warm water toe aan de oplossing. Meng deze goed.

Nadat de oplossing klaar is en het stof is verwijderd, doop je een licht vochtige doek in het mengsel en begin je met het afnemen van de stoel. Wrijf licht in een cirkelvormig patroon. Zorg ervoor dat u regelmatig een andere droge doek gebruikt om de vuile doek te verwijderen. Herhaal dit proces totdat het hele stoeloppervlak schoon is.

Schoonmaken met een spons

U kunt ook een spons gebruiken als uw stoel erg vuil is. Neem een ​​lichtvochtige spons en dompel deze in de oplossing. Maak kleine, ronde bewegingen terwijl je op heel kleine stukjes gaat. Heel belangrijk: spoel de spons na elke paar cirkels in schoon water.

Veeg, wanneer je klaar bent, alles af met een schone, droge doek. Laat je stoel vervolgens 2 uur drogen voordat je er weer op gaat zitten of gaat liggen.

Ongediertebestrijding

Als je stoffen stoel met behulp van bovenstaande stappen schoonmaakt, voorkom je dat er ongedierte in je stoel komt. In de meeste gevallen zullen kleine insecten geen interesse hebben als je je stoel met regelmaat schoonmaakt. Maar als je een infestatie ontdekt, kun je contact opnemen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf.

Conclusie

Het juist schoonmaken van stoffen stoelen verlengt de levensduur ervan en voorkomt ook eventuele infestaties door insecten of ander ongedierte. Als u uw stoel regelmatig schoonmaakt met de juiste benodigdheden en technieken, kunt u ervoor zorgen dat uw stoffen stoel in goede staat blijft.

Plaats een reactie