Stoffen sneakers schoonmaken

Heb je net een paar nieuwe stoffen sneakers gekocht of heb je al langer een paar? Goed onderhoud van je sneakers is belangrijk om er een lange levensduur uit te halen en er lang van te genieten. In dit artikel laten we je zien hoe je op een eenvoudige en betaalbare manier stoffen sneakers schoon kunt maken.

Bereid voor

Voor je stapsgewijs aan het schoonmaken kan beginnen, is het aan te raden om een paar voorbereidende stappen te nemen. In eerste instantie is het belangrijk dat je kijkt naar de materialen waarvan je sneakers gemaakt zijn. Controleer of de materialen waterproof zijn of niet. Controleer ook de zool van je sneakers. Als de zool een stevige en duurzame constructie heeft, is de kans groot dat je het oppervlakte eenvoudig schoon en netjes kunt houden. Let ook op het wasadvies dat op je sneakers staat. Dit heeft veel invloed op hoe je je sneakers het beste schoonmaakt.

Je stofvoering schoonmaken

Als je je stofvoering schoon wilt maken, moet je wat extra aandacht besteden aan wat je gebruikt. Kies voor een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het soort materiaal dat je stofvoering heeft. In veel stofvoeringen zit namelijk een bepaalde coating van Teflon of andere waterdichte stoffen, dus een oplossing met schoonmaakmiddel is meestal niet ideal. Als je geen waterdichte coating hebt, kun je een oplossing met milde detergent gebruiken. Giet wat schoonmaakmiddel in lauw water en zoek een zachte borstel. Gebruik de borstel om al het vuil weg te borstelen en maak daarbij gebruik van cirkelvormige bewegingen. Als je klaar bent, neem je een natte doek en veeg je de stofvoering af. Zorg er vervolgens voor dat je de stofvoering helemaal laat drogen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Schoenen bovenkant schoonmaken

Als je de bovenkant van je sneakers schoonmaken wilt, kun je een stuk makkelijker te werk gaan. Kies bijvoorbeeld voor een milde zeep oplossing. Vul een emmer met lauwwarm water, voeg wat zeep toe en meng het samen tot een oplossing. Als je een emmer met oplossing hebt, dompel je een doek in het water en masseer je met licht cirkelvormige bewegingen de bovenkant van de sneaker schoon. Daarna kun je de doek in de oplossing dopen en de sneaker laten weken voordat je de bovenkant weer afboent. Ten slotte kun je je sneaker afdrogen met een handdoek.

Schoenen buitenkant schoonmaken

Het schoonmaken van de buitenkant van je sneakers gaat net zo eenvoudig als het schoonmaken van de bovenkant. Neem een oplossing met schoonmaakmiddel en borstel of veeg je sneaker ermee schoon. Om te voorkomen dat er vlekken of krassen op de sneaker komen, is het aan te raden om wat extra aandacht te besteden aan de buitenkant. Gebruik bijvoorbeeld een zachte borstel en borstel je sneaker schoon met een stukje aluminiumfolie. Als je klaar bent, maak je gebruik van een doek om je sneaker schoon te boenen.

Schoenen poetsen

Als je stoffen sneakers poetsen wilt, is het belangrijk dat je het juiste schoonmaakproduct gebruikt. Er zijn veel speciale schoenpoetsmiddelen verkrijgbaar, waarvan een aantal specifiek gemaakt zijn voor schoenen gemaakt van stof. TeVa’s original schoenpoets is een goed voorbeeld van zo’n product. Cremes of pastes die speciaal voor stoffen sneakers zijn gemaakt, zorgen er niet alleen voor dat je sneakers er schoon en fris uitzien, maar beschermen de stof ook tegen vuil en vocht. Als je eenmaal het juiste product hebt gevonden, is het tijd om je sneakers te poetsen. Controleer eerst of je sneakers schoon zijn en breng dan een kleine hoeveelheid poetskracht aan. Wrijf je sneaker goed in met het product en laat het vervolgens een paar minuten intrekken. Ten slotte verspreid je het product met een zachte doek over je sneaker.

Stoffen sneakers onderhouden

Goed onderhoud betekent meer dan alleen je stoffen sneakers schoonmaken. Om je sneakers een lange levensduur te geven, is het belangrijk dat je ze goed beschermt tegen weersinvloeden en schade. Plaats je schoenen bijvoorbeeld nooit op een plaats waar ze direct blootstaan aan de zon, want dit kan de stof vervagen en de kleur doen veranderen. Probeer de stof ook te beschermen tegen vocht door een waterafstotende spray te gebruiken. Als je stoffen sneakers nat zijn, laat je ze dan altijd de lucht laten drogen en steek je ze niet in de droger. Probeer ook je sneakers regelmatig schoon te maken en poetsen en om hun kleur eruit te laten springen. Als je dit doet volgens de bovenstaande stappen, zullen je stoffen sneakers er jarenlang perfect uitzien.

Plaats een reactie