Stoffen sneakers schoonmaken

Heb je net een paar nieuwe stoffen sneakers gekocht of heb je al langer een paar? Goed onderhoud van je sneakers is belangrijk om er een lange levensduur uit te halen en er lang van te genieten. In dit artikel laten we je zien hoe je op een eenvoudige en betaalbare manier stoffen sneakers schoon kunt maken.

Bereid voor

Voor je stapsgewijs aan het schoonmaken kan beginnen, is het aan te raden om een paar voorbereidende stappen te nemen. In eerste instantie is het belangrijk dat je kijkt naar de materialen waarvan je sneakers gemaakt zijn. Controleer of de materialen waterproof zijn of niet. Controleer ook de zool van je sneakers. Als de zool een stevige en duurzame constructie heeft, is de kans groot dat je het oppervlakte eenvoudig schoon en netjes kunt houden. Let ook op het wasadvies dat op je sneakers staat. Dit heeft veel invloed op hoe je je sneakers het beste schoonmaakt.

Je stofvoering schoonmaken

Als je je stofvoering schoon wilt maken, moet je wat extra aandacht besteden aan wat je gebruikt. Kies voor een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het soort materiaal dat je stofvoering heeft. In veel stofvoeringen zit namelijk een bepaalde coating van Teflon of andere waterdichte stoffen, dus een oplossing met schoonmaakmiddel is meestal niet ideal. Als je geen waterdichte coating hebt, kun je een oplossing met milde detergent gebruiken. Giet wat schoonmaakmiddel in lauw water en zoek een zachte borstel. Gebruik de borstel om al het vuil weg te borstelen en maak daarbij gebruik van cirkelvormige bewegingen. Als je klaar bent, neem je een natte doek en veeg je de stofvoering af. Zorg er vervolgens voor dat je de stofvoering helemaal laat drogen.

Schoenen bovenkant schoonmaken

Als je de bovenkant van je sneakers schoonmaken wilt, kun je een stuk makkelijker te werk gaan. Kies bijvoorbeeld voor een milde zeep oplossing. Vul een emmer met lauwwarm water, voeg wat zeep toe en meng het samen tot een oplossing. Als je een emmer met oplossing hebt, dompel je een doek in het water en masseer je met licht cirkelvormige bewegingen de bovenkant van de sneaker schoon. Daarna kun je de doek in de oplossing dopen en de sneaker laten weken voordat je de bovenkant weer afboent. Ten slotte kun je je sneaker afdrogen met een handdoek.

Schoenen buitenkant schoonmaken

Het schoonmaken van de buitenkant van je sneakers gaat net zo eenvoudig als het schoonmaken van de bovenkant. Neem een oplossing met schoonmaakmiddel en borstel of veeg je sneaker ermee schoon. Om te voorkomen dat er vlekken of krassen op de sneaker komen, is het aan te raden om wat extra aandacht te besteden aan de buitenkant. Gebruik bijvoorbeeld een zachte borstel en borstel je sneaker schoon met een stukje aluminiumfolie. Als je klaar bent, maak je gebruik van een doek om je sneaker schoon te boenen.

Schoenen poetsen

Als je stoffen sneakers poetsen wilt, is het belangrijk dat je het juiste schoonmaakproduct gebruikt. Er zijn veel speciale schoenpoetsmiddelen verkrijgbaar, waarvan een aantal specifiek gemaakt zijn voor schoenen gemaakt van stof. TeVa’s original schoenpoets is een goed voorbeeld van zo’n product. Cremes of pastes die speciaal voor stoffen sneakers zijn gemaakt, zorgen er niet alleen voor dat je sneakers er schoon en fris uitzien, maar beschermen de stof ook tegen vuil en vocht. Als je eenmaal het juiste product hebt gevonden, is het tijd om je sneakers te poetsen. Controleer eerst of je sneakers schoon zijn en breng dan een kleine hoeveelheid poetskracht aan. Wrijf je sneaker goed in met het product en laat het vervolgens een paar minuten intrekken. Ten slotte verspreid je het product met een zachte doek over je sneaker.

Stoffen sneakers onderhouden

Goed onderhoud betekent meer dan alleen je stoffen sneakers schoonmaken. Om je sneakers een lange levensduur te geven, is het belangrijk dat je ze goed beschermt tegen weersinvloeden en schade. Plaats je schoenen bijvoorbeeld nooit op een plaats waar ze direct blootstaan aan de zon, want dit kan de stof vervagen en de kleur doen veranderen. Probeer de stof ook te beschermen tegen vocht door een waterafstotende spray te gebruiken. Als je stoffen sneakers nat zijn, laat je ze dan altijd de lucht laten drogen en steek je ze niet in de droger. Probeer ook je sneakers regelmatig schoon te maken en poetsen en om hun kleur eruit te laten springen. Als je dit doet volgens de bovenstaande stappen, zullen je stoffen sneakers er jarenlang perfect uitzien.

Plaats een reactie