Stoffen schoenen schoonmaken

Stoffen schoenen zijn populair en ze zien er mooi uit, maar het schoonmaken ervan is een heel ander verhaal. Deze schoenen kunnen makkelijk vies worden, vlekken oplopen, stoffelen en slijtage vertonen. Het goed onderhouden ervan is dus van groot belang. Om ervoor te zorgen dat uw stoffen schoenen er zo goed als nieuw uit blijven zien, kunt u ze het beste goed schoonmaken en onderhouden. In dit artikel leert u hoe u dat op de juiste manier kunt doen, zodat uw stoffen schoenen zo lang mogelijk meegaan.

Stoffen schoenen schoonmaken voor het eerst

Voordat u begint met het schoonmaken van stoffen schoenen, moet u er zeker van zijn dat de schoenen schoon zijn. Als u de schoenen voor het eerst hebt gekocht of als u ze al eerder hebt gedragen, controleer dan of er geen vuil, stof of modder aan de schoenen zit. Gebruik als eerste stap een schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor schoenen, zoals sneakerzeep.

Stoffen schoenen wassen: hoe doe je dat?

Als u de schoenen hebt gecontroleerd op vuil en modder, is het tijd om ze te wast. De meeste stoffen schoenen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel, zoals wasmiddel voor delicaat textiel. Voeg een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel toe aan de wasmachine en zet de machine op de zachtste stand. Was de schoenen aan de binnenkant, zodat de buitenkant schoon blijft. Als u klaar bent met wassen, laat de schoenen dan goed uitlekken en drogen. Als het mogelijk is, kunt u de schoenen ook buiten above laten drogen op een droge en warme dag.

Vlekken verwijderen uit stoffen schoenen

Heeft u vlekken op uw stoffen schoenen? Dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk behandelt. Als eerste stap kunt u proberen de vlekken met een schone, vochtige doek te verwijderen. Gebruik hiervoor lauw water, om de stof niet te beschadigen. Als deze methode niet werkt, kunt u proberen speciale vlekkenverwijderaar te gebruiken. U kunt ook een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel op de vlek aanbrengen en deze laten inweken voor het wassen. Als er geen vlekken meer zichtbaar zijn, is de schoen klaar voor het wassen.

Stoffen schoenen impregneren

Om ervoor te zorgen dat uw stoffen schoenen zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk dat u ze impregneert. Dit is een dun laagje lak dat zorgt voor bescherming tegen vocht, vuil en slijtage. U kunt speciale impregnator kopen in de winkel, maar u kunt ook een spray impregnator gebruiken. Spuit een kleine hoeveelheid impregneermiddel op de schoenen, maak ze droog en laat het inwerken. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is om ervoor te zorgen dat uw schoenen helemaal bedekt zijn met een laagje impregneermiddel.

Tips voor het onderhouden van stoffen schoenen

Zorg er ten slotte voor dat u goed voor uw schoenen zorgt door ze regelmatig schoon te maken. Reinig ze na het dragen, verwijder vlekken zo snel mogelijk en impregneer ze om slijtage te voorkomen. Als u de bovenstaande tips in acht neemt, zullen uw stoffen schoenen er altijd goed uitzien, ook na veelvuldig gebruik. Geniet van uw schoenen en maak er goed gebruik van!

Plaats een reactie