Stoelen Schoonmaken

Stoelen hebben aandacht en goede zorg nodig om er mooi en schoon uit te zien. Helemaal als je naar prachtige antieke of luxe stoffen meubelstukken kijkt. Er kan geen korte duuroplossing zijn voor het behouden van een stoelen. Je moet regelmatig schoonmaken om ze mooi te houden. Gelukkig is het schoonmaken van stoelen veel eenvoudiger en sneller dan je denkt.

Voorbereiden voor het schoonmaken

Voordat u begint met het schoonmaken, is het goed om de condition van de stoel te controleren. Als de stof verschoten is geraakt of versleten is, is het nu het moment om het te herstellen. Hieronder zijn enkele tips over het repareren en herstellen van uw stoelen.

  • Kijk of er reparaties nodig zijn. Kussens opnieuw vullen, bekleding vervangen, stiksels en bekledingstapels opnieuw lassen. Als er reparaties nodig zijn, moeten deze worden uitgevoerd voordat de stoelen worden gereinigd.
  • Controleer of de stoelen schade hebben opgelopen. Let goed op vlekken, vuil, oud stof en bevlekkingen. Als er veel vuil is, moet je eerst het stof verwijderen voordat je de stoelen schoonmaakt.

De juiste schoonmaakmiddelen kiezen

Voor het schoonmaken van stoelen heb je enkele vereiste schoonmaakmiddelen nodig. Ideaal voor velours, leer, canvas, microvezel en stof zijn speciaal schoonmaakmiddelen met een milde reiniger voor de stof. Dit is heel belangrijk, omdat je anders de stof kunt beschadigen. Bij leer moet ook altijd een leerbalsem of leerolie worden gebruikt om het leer te voeden.

Stappen voor het schoonmaken

Stappen voor het schoonmaken:

  • Vervang de kussens. Als de kussens vuil zijn, kun je deze het beste met de hand wassen met een milde zeep. Laat de kussens daarna goed drogen voordat je ze op het meubilair terugplaatst.
  • Maak het vuil los. Gebruik een stofzuiger om het losse stof te verwijderen en de bekleding los te maken. Daarna kunt u een schoonmaakmiddel gebruiken op de bekleding om het vuil en vet te verwijderen.
  • Gebruik een vochtige doek om vuil en vet te verwijderen. Gebruik een mild product, bijvoorbeeld een sopje van lauw water en milde zeep, om bijvlekken, vlekken en bevlekkingen te verwijderen.
  • Laat de stoelen volledig drogen voordat je de kussens weer plaatst.

Levensduur verlengen

Als je regelmatig je stoelen schoonmaakt, kun je de levensduur ervan verlengen. Je moet ook een paar extra stappen doen om je stoelen in Optimum conditie te houden.

  • Gebruik een mokk- en vlekkenbarrière om je meubels te beschermen. Graaf geen diepe krassen in het hout en krijt er niet onhandig mee. Zorg ervoor dat de stiksels op zijn plaats zitten en het framewerk van de stoel in goede conditie is.
  • Reinig je leren meubels met een mild leerschoonmaakmiddel om vuil te verwijderen en het leer te voeden. Om het leer op te frissen, vervolgens een leerbalsem of leerolie aanbrengen.
  • Gebruik een krachtige stofzuiger om de stof grondig te reinigen en het haar en huisstof te verwijderen.
  • Als je klaar bent met schoonmaken, kun je een luchtvochtigheidsmeter gebruiken om ervoor te zorgen dat de lucht vochtig genoeg is voor je meubels.

Conclusie

Stoelen schoonmaken is eenvoudiger dan je denkt. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Regelmatig schoonmaken en goede zorg kan de levensduur van je stoelen aanzienlijk verlengen. Als je regelmatig je stoelen schoonmaakt, kun je er jaren mee doen.

Plaats een reactie